Τα ΜΜΕ για 'μας

Θα ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα

Αναγκασμένος να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα είναι ο Τόρτσεν Φινκ ενόψει του αγώνα με τον Ερμή, λόγω των σημαντικών απουσιών που θα έχει. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μοράις, Ντε Βινσέντι και Μάριο Σέρτζιο που συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό κίτρινων καρτών, καθώς επίσης και στον Καρλάο που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Επιπλέον, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ δεν υπολογίζει ούτε στον Πιέρο Σωτηρίου ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας μετά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Φινκ αναγκάζεται σε άλλο ένα παιχνίδι να ανακατέψει την τράπουλα και να παρατάξει εκείνο το σχήμα ώστε η ομάδα του να μπορέσει να φτάσει στο ζητούμενο.
Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Ούργκο Πάρντο, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς δείχνοντας ότι ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Στην απουσία του Καρλάο, δίπλα στον Αμορίν στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κακά. Στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ο Ρίισε, ενώ τη θέση στο δεξί άκρο αναμένεται να καλύψει ο Χριστοφίδης ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μάριο Σέρτζιο. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Φινκ δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή, πέραν των δύο, στη συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από το σχήμα που θα παρατάξει ο Γερμανός τεχνικός. Εάν παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2 (είχε αρκετά καλή απόδοση στον παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια) τότε τις δύο θέσεις στο κέντρο διεκδικούν τρεις ποδοσφαιριστές. Οι Λάνινγκ, Γκόμες και Βινίσιους με τους δύο πρώτους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα, λόγω κυρίως του τραυματισμού και της μακράς απουσίας του Βραζιλιάνου μέσου. Στο δεξί «φτερό» θα αγωνιστεί ο Χαραλαμπίδης, ενώ στο αριστερό «φτερό» τη θέση διεκδικούν οι Αλωνεύτης, Εφραίμ που είναι και οι δύο πανέτοιμοι, αλλά και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου που είχε πολύ καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια. Τζιμπούρ και Σέρινταν θα πάρουν τις θέσεις στην κορυφή της επίθεσης.
Στην περίπτωση που ο Γερμανός τεχνικός προτιμήσει να παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο, τότε στο αρχικό σχήμα θα αγωνιστούν οι Λάνινγκ, Γκόμες και Βινίσιους και θα μείνουν στον πάγκο δύο εκ των Αλωνεύτη, Εφραίμ, Αλεξάνδρου και λογικά ο Σέρινταν, με τον Αλγερινό να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ποσοστό επιτυχίας 50%

Μπορεί το εμπόδιο του Ερμή να φαντάζει ως το πιο εύκολο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας, ωστόσο στον Αρχάγγελο δεν αποπροσανατολίζονται από αυτό το γεγονός. Άλλωστε, η προϊστορία στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια την τελευταία διετία αποδεικνύει ότι το ποσοστό νίκης για κάθε ομάδας αγγίζει το 50%!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες τα δύο τελευταία χρόνια μετρούν από πέντε νίκες και ισάριθμες ήττες, κάτι που αυτόματα δίνει στο παιχνίδι τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Ο Ερμής μπορεί να βρίσκεται πίσω από τον στόχο της Ευρώπης, αλλά οι παράγοντές του, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, δεν παύουν να αναφέρουν ότι θα κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό και ο Τόρστεν Φινκ κρατά τους ποδοσφαιριστές του στην τσίτα, αφού η λέξη εφησυχασμός απαγορεύεται στον Αρχάγγελο.

Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων χρόνων
ΦΕΤΟΣ

Σούπερ Καπ: ΑΠΟΕΛ-Ερμής 2-1
3η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Ερμής 1-0
14η αγωνιστική: Ερμής-ΑΠΟΕΛ 2-1

ΠΕΡΥΣΙ
Τελικός Κυπέλλου: ΑΠΟΕΛ-Ερμής 2-1
6η αγωνιστική: Ερμής-ΑΠΟΕΛ 2-0
19η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Ερμής 3-0
27η αγωνιστική: Ερμής-ΑΠΟΕΛ 1-2
32η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Ερμής 1-2

sigmalive.com

Previous post

Πανέτοιμος να κατεβάσει τα ρολά

Next post

Από «φευγάτος», στην παραμονή!