ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Φέρνει σημαντικές αλλαγές ο Γκαγιέγο

Η Ομάδα μας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Νταβίντ Γκαγιέγο με τον Ισπανό προπονητή να υπογράφει συμβόλαιο έως το Μάιο του 2025. Οι ιθύνοντες μας έδωσαν τα κλειδιά στον πρώην πλέον προπονητή της Ανόρθωσης, έχοντας πειστεί απ’ το έργο που έδειξε φέτος στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Βάσει λοιπόν των όσων παρακολουθήσαμε απ’ αυτόν την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, αλλά και στοιχείων που αντλήσαμε από πιο μπασμένους στο χώρο… μπορούμε να πούμε πως αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της Ομάδας μας.

Ο 52χρονος δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο ψηλό πρέσινγκ, κάτι που κάνει ανεξαρτήτως αντιπάλου. Σε αντίθεση με τον Σα Πίντο που προσέγγιζε το κάθε ματς ξεχωριστά, ο Ίβηρας τεχνικός έδειξε πως δεν επηρεάζεται από τον αντίπαλο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που η Ανόρθωση αντιμετώπισε φέτος τον Άρη, μια άκρως επιθετική ομάδα. Έστω αν δεν του βγήκε, κρατάμε το θάρρος και την πίστη στο πλάνο του.

Θέλει από τις ομάδες του να υπερέχουν στο κομμάτι της κατοχής, παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Σε φάση επίθεσης επέλεξε τόσο το σχηματισμό 4-4-2 όσο και το σχηματισμό 4-2-3-1, ενώ το προσφυγικό σωματείο έβγαινε μπροστά με διάφορους τρόπους. Είτε με κτίσιμο από πίσω, είτε με μακρινές μπαλιές με στόχο κυρίως τον Γκασαμά.

Οι μακρινές μπαλιές είναι κάτι που βλέπαμε σε μεγάλο βαθμό και στον φετινό ΑΠΟΕΛ, με τον Κβιλιτάια να είναι ο βασικός στόχος, κάτι που αποτελεί ένα από τα κοινά του με τον Πορτογάλο. Επιπρόσθετα και οι δυο αμύνονται με σχηματισμό 4-4-2, παρουσιάζοντας σημαντική σταθερότητα στην οπισθοφυλακή, έχοντας κοντά τις γραμμές. Ιδιαίτερα σημαντικά τα κοινά τους χαρακτηριστικά λόγω του ότι κρατήθηκαν αρκετοί παίκτες.

Πέραν από το αγωνιστικό, ίσως η μεγαλύτερη διαφορά των δυο προπονητών να είναι στον χαρακτήρα, αφού ο κ. Γκαγιέγο θεωρείται σαφώς πιο ήρεμος. Πολύ πιο ψύχραιμος από τον Πορτογάλο, ενώ στις αποτυχίες συνήθιζε να βγαίνει μπροστά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη χωρίς… πολλά πολλά.

Εν ολίγοις, στο τακτικό κομμάτι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο προπονητών, αλλά αυτές δεν θεωρούνται μέρα με τη νύκτα, με τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση να υπάρχει πιθανότατα στον χαρακτήρα τους.

Previous post

Και επίσημα στην εποχή Γκαγιέγο ο Θρύλος μας

Next post

Ο Φασουλιώτης για Γκαγιέγο: «Μπορεί να φέρει 2 παίκτες που θα μας ανεβάσουν επίπεδο»