ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Θα είναι πραγματικό καμίνι το νέο γήπεδο

Μια εξαιρετική ακουστική θα έχει το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ στην Κοκκινοτριμιθιά. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που εκπονήθηκε προνοεί ότι οι κερκίδες θα είναι αρκετά κάθετες και θα τοποθετηθούν πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

«Οι κερκίδες έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, είναι αρκετά επικλινείς και η ποιότητα όρασης είναι πολύ υψηλότερη από τις προδιαγραφές της UEFA. Έχει γίνει αναλυτική μελέτης κάθε θέσης. Οι γωνίες του γηπέδου είναι ημικλινεις για να έχουν κι αυτές καλύτερη θέαση.

Η ηχητική του γηπέδου με τις πιο κάθετες κερκίδες δημιουργεί μια πολύ καυτή έδρα, το φαινόμενο Cauldron ή αλλιώς καμίνι», είχε σημειώσει στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός μηχανικός και project manager του ιδιόκτητου γηπέδου του του ΑΠΟΕΛ, Μίκης Ιωάννου.

Όταν οι κερκίδες ενός γηπέδου είναι πιο κάθετες, η ηχητική απόδοση είναι καλύτερη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ήχος αντανακλάται και διαχέεται καλύτερα σε πιο κάθετες επιφάνειες, ενώ βοηθάει και το στέγαστρο στην περεταίρω ενίσχυση της ακουστικής.

Ο όρος «Cauldron Effect» σημαίνει καζάνι στην ελληνική και αναφέρεται στην «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε ποδοσφαιρικές έδρες. Μια τέτοια «καυτή» ατμόσφαιρα θα έχουν και οι «γαλαζοκίτρινοι» στο νέο τους σπίτι, η οποία δεν θα συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΓΣΠ καθώς τα ντεσιμπέλ θα είναι πολλαπλάσια στο νέο γήπεδο λόγω και της αρχιτεκτονικής δομής του γηπέδου, το οποίο μάλιστα θα έχει ως μεγαλύτερη κερκίδα το πέταλο των οργανωμένων.

Ρεπορτάζ: Σάββας Λαζανιάς

Previous post

Μ. Ηλία: «Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται»

Next post

«Dieu merci» (ευχαριστώ Θεέ μου) Ντογκαλά