Τα ΜΜΕ για 'μας

Οι αριθμοί «φωνάζουν» πρόκριση

Στο ποδόσφαιρο –και γενικότερα στον αθλητισμό- απαγορεύεται να προδικάσεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθείς. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, αμέτρητα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επικρατεί η σοβαρότητα και τα λίγα λόγια.

Έτσι έπραξαν και στον ΑΠΟΕΛ. Αμέσως μετά την επιβλητική νίκη σε βάρος της Ομόνοιας με 3-0, προπονητής, ποδοσφαιριστές και διοικούντες κράτησαν την μπάλα στο… έδαφος. Μίλησαν για πλεονέκτημα και τίποτα άλλο.

Βέβαια, τα δεδομένα θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε ρεαλιστικά. Για να αποκλειστούν οι γαλαζοκιτρίνοι θα πρέπει να … αυτοκτονήσουν. Θα χρειαστεί υπέρ προσπάθεια για να ανατραπεί το 3-0, ενώ στις μαθηματικές εξισώσεις μπαίνει ακόμα μια πράξη. Αν πετύχει τέρμα ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια θα πρέπει να κερδίσει με τέσσερα τέρματα διαφορά. Κάπου εδώ τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα. Η ομάδα του Φινκ θα προκριθεί στον τελικό.

Ανατρέξαμε στο παρελθόν προκειμένου να διαπιστώσουμε πότε και πόσες φορές ηττήθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι -στις εγχώριες διοργανώσεις- 3-0 ή με σκορ, το οποίο θα τους αποκλείσει από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Την τελευταία 15ετία, δηλαδή από τη νέα χιλιετία και εντεύθεν, η ομάδα της πρωτεύουσας ηττήθηκε μόλις τρεις φορές με 3-0. Μία από την Ομόνοια (η τελευταία ήττα από τους πράσινους) την περίοδο 2012/13 και δυο από την Ανόρθωση. Οι δυο αναμετρήσεις με την «Κυρία» ήταν αδιάφορες βαθμολογικά αφού διεξήχθησαν την τελευταία αγωνιστική των χρονιών 07/08 και 00/01.

sigmalive

Previous post

Οκτώ αγώνες, δύο τίτλοι

Next post

Ο «παλιός» είναι αλλιώς