Τα ΜΜΕ για 'μας

Ο «παλιός» είναι αλλιώς

Η πίεση και το άγχος όσο πάει και ανεβαίνει. Το κάθε λάθος από εδώ και πέρα ενδεχομένως να αποβεί καταστροφικό όσον αφορά στην ευόδωση των στόχων.

Οπόταν, εξυπακούεται ότι όσο η καρό σημαία του τερματισμού γίνεται πιο ορατή τόσο περισσότερο οι κινήσεις στην αγωνιστική σκακιέρα θα γίνονται πιο συγκεκριμένες και οι πειραματισμοί αυτομάτως θα περιορίζονται. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τόρστεν Φινκ και γι’ αυτό παίρνει τα μέτρα του.

Ο Στάθης Αλωνεύτης και ο Βινίσιους Φράνκο Ολιβέιρα από το πρώτο ματς που φώναξαν «κόουτς είμαι πανέτοιμος», αυτός δεν το πολυσκέφτηκε.

Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός χρησιμοποιήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια ως αλλαγή (σύνολο λεπτών 50) και ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε την επανεμφάνισή του στο ματς της Τετάρτης με την Ομόνοια, αποτελώντας την τρίτη εξωτερική κίνηση του Γερμανού τεχνικού. Και η αποθέωση που γνώρισαν αντανακλά αναμφίβολα στον βαθμό προσφοράς, γεννώντας παράλληλα υψηλές προσδοκίες.

Ο Φινκ «ζεσταίνει» τα βαριά του χαρτιά που βρίσκονταν τρεις ολόκληρους στα «πιτς», και μάλιστα στις προπονήσεις (και όχι μόνο) δίνει ιδιαίτερη έμφαση για να βρεθούν το συντομότερο στη μέγιστη αγωνιστική ετοιμότητα.

Επενδύει πάρα πολλά στους… παλιούς παίκτες του θρύλου, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να σηκώσουν το σύνολο στους ώμους τους και να συμβάλουν στην ευόδωση των στόχων. Με αυτούς ο θρύλος μπορεί να επανακτήσει σε μεγάλο βαθμό το χαμένο αγωνιστικό του προφίλ.

Μοιάζει απόλυτα λογικό στον ΑΠΟΕΛ να στηρίζουν πολλά στην ποιότητα και την εμπειρία τους. Με τον Βινίσιους στην ενδεκάδα, εξάλλου, η ομάδα δεν ηττήθηκε στις φετινές εντός συνόρων υποχρεώσεις, κάτι που προφανώς λέει πάρα πολλά. Έμοιαζε και μοιάζει εξαρτημένη από τον 29χρονο. Με το «μηχανάκι» στα χαφ να… οργώνει το γήπεδο, διατήρησε το αήττητό μέχρι και τη 13η αγωνιστική.

Με τον Στάθη; Όσο ήταν «γερός» ήταν καταφανώς περισσότεροι οι χώροι που δημιουργήθηκαν με τις ταχύτατες πάσες που «έσπαγαν» τα μαρκαρίσματα. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ικανότητα να προσδώσουν λάμψη στην εικόνα του ΑΠΟΕΛ και να τον εκτοξεύσουν προς την ευόδωση των στόχων του.

Με την πλήρη ενσωμάτωσή τους εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η μεσοεπιθετική γραμμή θα ισχυροποιηθεί και ο Φινκ θα έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο». Και εξηγούμαστε: Στο πρόσφατο παιχνίδι ο Λάνιγκ αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του Μοράις στην «καρδιά» του κέντρου.

Οπόταν με ετοιμοπόλεμο τον Βινίσιους, τι θα γίνει; Χωράνε μήπως και οι τρεις; Την απάντηση στον γρίφο θα δώσει ο Γερμανός κόουτς που επεξεργάζεται στο μυαλό και τον σχηματισμό 4-3-3. Από την άλλη, τώρα που επανακτά τις αγωνιστικές του ισορροπίες ο Στάθης, πέρα από την άνοδο στο επίπεδο της ταχύτητας και της απρόβλεπτης κίνησης, προκύπτει και «μποτιλιάρισμα» στις πτέρυγες. Πάντως, στο τελευταίο ματς ο Φινκ τον τοποθέτησε στη γραμμή κρούσης (δίπλα από τον Σέρινταν), με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται.

Όπως και να ‘χει, στον ΑΠΟΕΛ λένε πως εάν δεν απουσίαζαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα δύσκολα θα έπεφτε από την πρώτη θέση και ίσως να έχτιζε μια διαφορά ασφαλείας από τον Απόλλωνα. Ασφαλώς πρόκειται για μια εκτίμηση και τίποτα περισσότερο.

Στα έξι παιχνίδια που απέμειναν στο πρωτάθλημα και όπως όλα δείχνουν τα δύο στο κύπελλο (ο επαναληπτικός με την Ομόνοια και ο τελικός), οι «Βίνι» και Αλωνεύτης έχουν πάρα πολλά να δώσουν. Και για τους ίδιους, το νταμπλ για δεύτερη σερί σεζόν θα αποτελέσει άλλο ένα δυνατό παράσημο στην έως τώρα καριέρα τους.

ΑΦΗΝΙΑΣΑΝ ΣΤΗ ΛΗΞΑΣΑ ΣΕΖΟΝ

Πέρυσι ο Βινίσιους μέτρησε 2.590 λεπτά (πέμπτος σε χρόνο συμμετοχής), από τα πόδια του έφυγαν τέσσερις ασίστ, ενώ στο ρεπερτόριό του είχε προσθέσει και πέντε σημαντικά τέρματα. Ο Αλωνεύτης κατά τη λήξασα σεζόν φόρτωσε στα πόδια 2.288 λεπτά, ήταν ο τρίτος σκόρερ των γαλαζοκιτρίνων (οκτώ γκολ) και μοίρασε τρεις ασίστ.

Goal News

Previous post

Οι αριθμοί «φωνάζουν» πρόκριση

Next post

Ο θρύλος της ψυχής μου