ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Επαφές Ιορδάνους με ενδιαφερόμενους επενδυτές

Με σλόγκαν «Από το όνειρο στις πράξεις», η Ομάδα μας (Σωματείο και Εταιρεία), παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή (29/3), τη συμφωνία και τις λεπτομέρειες για το ιδιόκτητο γήπεδο που θα ανεγερθεί στην Κοκκινοτριμιθιά. Επί τούτου το θέμα της χρηματοδότησης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή.

Το κόστος με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται στα 35 περίπου εκατομμύρια. Είναι αντιληπτό ωστόσο πως μια μικρή απόκλιση (είτε πάνω, είτε κάτω) μπορεί να υπάρξει όταν θα αναλάβει εταιρεία να διεκπεραιώσει το πλάνο. Βέβαια οι υπολογισμοί αυτοί αφορούν τα σημερινά δεδομένα της αγοράς κι ως εκ τούτου όσο πιο σύντομα προχωρήσει το έργο, τόσο πιο μικρή θα είναι η πιθανότητα για απόκλιση απ’ το αρχικό κόστος.

Από εκεί και πέρα η χρηματοδότηση θα προέλθει από τρεις βασικές πηγές. Αρχικά η κρατική χορηγία θα καλύψει περίπου το 30-35% του έργο, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μιλάμε για ένα ποσό κοντά 12 εκατομμύρια ευρώ.

Εν συνεχεία ο Ντίνος Ιορδάνου θα καλύψει το 49% του ποσού που απομένει, κοντά δηλαδή στα 10-12 εκατομμύρια, και τέλος θα υπάρξει ένα ακόμη ποσό κοντά στα 10-12 εκατομμύρια που θα πρέπει να καλυφθεί από άλλους επενδυτές.

Επί του τελευταίου στις επόμενες εβδομάδες η Ομάδα μας θα ανακοινώσει συμβάσεις επένδυσης για ενδιαφερόμενους επενδυτές και φίλους της ομάδα που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ήδη όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Ο κ. Ιορδάνου ξεκίνησε επαφές με δυο επιχειρηματίες που γνωρίζει και δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Οι ίδιοι ζήτησαν ενημέρωση για το όλο πρότζεκ κι απ’ τη στιγμή που γνωρίζουν πως ο Ιορδάνου δεν θα έχει συμβουλευτικό ρόλο αλλά θα είναι ο άνθρωπος που θα τρέχει επιχειρηματικά το όλο εγχείρημα είναι πεπεισμένοι πως θα βρεθεί η φόρμουλα για να επενδύσουν κι αυτοί.

Τέλος αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως μετά το τέλος της αποπληρωμής της επένδυσης τους, οι μετοχές τους θα μειώνονται σε βαθμό που το γήπεδο θα είναι ιδιοκτησία κατά κύριο λόγω του Σωματείου μας.

Previous post

Ντ. Ιορδάνου: «Αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός με τον Πρόδρομο»

Next post

Ο Σα Πίντο σε δράση (photos)