Τα ΜΜΕ για 'μας

Αυτή την φορά άρπαξε την ευκαιρία

Τέτοιες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται και κάθε μέρα και όταν σου παρουσιάζονται επιβάλλεται να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Το ΑΠΟΕΛ αυτό έκανε αυτή την φορά, δεν την άφησε να πάει χαμένη, επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» με βάση την βαθμολογία έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο αν… σηκώσουν θα είναι και το τρίτο συνεχόμενο τους.

Ήταν ξεκάθαρο ότι το πάθημα έγινε μάθημα. Οι ποδοσφαιριστές του Φινκ έχοντας στο μυαλό τις προηγούμενες ευκαιρίες οι οποίες κατέληξαν στα…, σκουπίδια, μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά και καθάρισαν.

Μπορεί να ήταν αλλαγμένη η ομάδα κατά 7/11 όμως αυτό δεν έπαιξε ρόλο. Οι έντεκα που επέλεξε ο Φινκ και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν σαν αλλαγή είχαν τα στοιχεία που έπρεπε στο παιχνίδι και έδειξαν χαρακτήρα.

Μπορεί ο αντίπαλος δεν έδειξε ανήμπορος να διεκδικήσει κάτι, όμως κάποια πράγματα από πλευράς ΑΠΟΕΛ ξεχώρισαν και αξίζουν αναφοράς.

Αν αναλογιστούμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες το ΑΠΟΕΛ… δεν έκανε ούτε ευκαιρία στην ΑΕΚ και απέναντι σε Ομόνοια για το Κύπελλο και σήμερα έκανε… αμέτρητες τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Φινκ δουλεύει πολύ σε αυτό το κομμάτι και το διόρθωσε.

Πρέπει να τονίσουμε και την συνέχεια που δίνει ο Λάνιγκ ο οποίος ήταν εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η εμφαντική επιστροφή στην ενδεκάδα του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και τα άλλα δυο γκολ του Τζιμπούρ (έφτασε τα 11) που τον ανεβάζουν σκαλοπάτια στον πίνακα των σκόρερ και πλησιάζει την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο Ποτέ.

Όλα αυτά συν την διάθεση σε συνδυασμό με την σοβαρότητα είναι τα πράγματα που πρέπει να κρατήσει το ΑΠΟΕΛ ενόψει της ρεβάνς με την Ομόνοια για το Κύπελλο αρχικά και ακολούθως ενόψει της εξόδου για το «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Μετά από τρεις αγωνιστικές…

Η νίκη επί του Ερμή σήμανε και την επιστροφή στις επιτυχίες για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από τρεις αγωνιστικές. Για μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα είναι πολλές και οι «γαλαζοκίτρινοι» με την σοβαρότητα που επέδειξαν έβαλαν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί που δημιουργήθηκε.

Τώρα η πρόκριση στον τελικό

Ο Φινκ συνέστης προσοχή ενόψει και της ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ομόνοια παρά τη νίκη με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2005. Προσοχή συνέστησε και ο Εφραίμ και από τα λεγόμενα τους μπορεί κάποιος να καταλάβει με ποιο τρόπο προσεγγίζουν αυτό το παιχνίδι. «Η Ανόρθωση μπορεί να περιμένει, στο μυαλό είναι μόνο η Ομόνοια» είπε και ο Νεκτάριος Πετεβίνος και όντως έτσι έχουν τα πράγματα.

Πλέον ο επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Οι επιλογέ ςθα είναι σαφώς αυξημένες καθώς επιστρέφουν Σέρτζιο και Μοράις, ενώ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Ντε Βινσέντι και Καρλάο (είναι και τραυματίας), όπως επίσης και ο Σωτηρίου που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Χρίστος Χρίστου sport-fm.com.cy

Previous post

Τα εισιτήρια με χόχους

Next post

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν»