ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

VAR_θηκαν να μας τρελάνουν

Πριν μερικές βδομάδες ο προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ είπε την ατάκα «είμαστε έτοιμοι για το VAR;» Η απάντηση έρχεται κάθε βδομάδα και είναι η ίδια! ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ VAR!

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Ανόρθωση  η διαιτησία του Θεουλή ελέγχεται σε αρκετά σημεία αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ασχολήθηκε κανείς! Εμείς θα αναφερθούμε σε τρις φάσεις που για άγνωστους λόγους το VAR ήταν παρών απών.

  • Στην φάση του 79’ ο Ενσούε έπεσε στο έδαφος μετά από κτύπημα του Κορέια με το πόδι αλλά ο διαιτητής του αγώνα για να μην δώσει την οφθαλμοφανέστατη παράβαση, ανακάλυψε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Βλέποντας πολλές φορές την επαναληπτική προβολή διαπιστώνεις ότι ο Κορέια είναι σχεδόν στο έδαφος πριν καν τον αγγίξει ο Ενσούε άρα σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε επιθετικό φάουλ! Πέραν τούτου το κτύπημα του Κορέια ήταν ξεκάθαρα εκτός φάσης και σε καμιά περίπτωση δεν πήγαινε για μπάλα αλλά σκόπιμα κτύπησε τον αντίπαλο, συνεπώς υπάρχει περίπτωση κάρτας και το χρώμα αυτής είναι σίγουρα κόκκινο.
  • Σε μια άλλη φάση που και πάλι πέρασε απαρατήρητη, ο Σατσιάς σε τράβηγμα εντός περιοχής βρέθηκε στο έδαφος αλλά και πάλι οι άριστοι στην αίθουσα του VAR δεν είδαν τίποτα.
  • Το πιο τραγικό από όλα ήταν η κίτρινη κάρτα στον Μπερν. Ο ποδοσφαιριστής στην φάση που κιτρινίστικε δεν έκανε καν φάουλ. Ας πάρουμε για χάρι συζήτησης ότι ο διαιτητής του αγώνα ξεγελάστηκε λόγο του ότι η φάση εξελίχτηκε γρήγορα, αλλά οι υπεύθυνοι του VAR τί έκαναν; Ήταν μια ξεκάθαρη φάση που δεν χρειαζόταν ούτε επαναληπτική προβολή. Εύκολα μπορούσαν να ενημερώσουν τον διαιτητή για το λάθος του και να ακυρώσει τη λανθασμένη κίτρινη κάρτα.

Γενικά έχουμε τρελά θέματα με τον VAR που ήρθε στο ποδόσφαιρο μας για να διορθώσει τα λάθη των διαιτητών αλλά και να μειώσει στο ελάχιστο την προκατάληψη. Για την ώρα απλά οι διαιτητές μας εκτίθενται όλο και περισσότερο κάθε βδομάδα, ενώ η προκατάληψη αντί να μειώνετε μεγαλώνει.

Previous post

Επέστρεψε για τα καλά

Next post

Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις