Τα ΜΜΕ για 'μας

Το εκπληκτικό 75%

Ασφαλώς και η προϊστορία δίνει μια εικόνα του παρελθόντος, πλην όμως δεν προδικάζει το τι θα γίνει στο μέλλον.

Οπόταν και η έκβαση του σημαντικού αυριανού αγώνα του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο την ΑΕΚ, θα εξαρτηθεί από τα πόδια των ποδοσφαιριστών και βεβαίως, από το πόσο επιτυχημένες θα αποδειχθούν οι εμπνεύσεις του Τόρστεν Φινκ.

Αν ανατρέξει κανείς, πάντως, στα στατικά στοιχεία και στην προϊστορία των τελευταίων δέκα σεζόν, σχετικά με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος των γαλαζοκιτρίνων με τους κιτρινοπράσινους, θα διαπιστώσει πως εύκολα ή δύσκολα φτάνουν στο ζητούμενο.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως από τα 12 παιχνίδια που έδωσαν καρπώθηκαν τους τρεις βαθμούς στα 9. Κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 75%. Η τελευταία φορά που έφυγαν νικητές από το ΓΣΖ, ήταν φυσικά στο ματς της τρέχουσας σεζόν, χάρη σε δύο γκολ του Μαντούκα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Από εκεί και πέρα, σε δύο παιχνίδια «κόλλησαν» στην ισοπαλία, με το ένα εξ αυτών να είναι στη λήξασα αγωνιστική περίοδο (1-1), ενώ μόλις μία φορά έχασαν.

Μάλιστα, η ήττα μόνο πρόσφατη δεν είναι. Συγκεκριμένα εντοπίζεται στις 12 Απριλίου του 2008. Πριν από επτά ολόκληρα χρόνια, δηλαδή. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων, με γκολ του Πάιβα στο 85ο λεπτό η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ και ουσιαστικά τον έθεσε νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, οι επιτυχίες των πρωτευουσιάνων ήλθαν με αρκετή δυσκολία, κάτι που δεικνύει τον βαθμό αντίστασης (και ποιότητας) της αντιπάλου. Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο: Στις πέντε από τις εννέα νίκες, το σκορ ήταν 1-0.

Τη σεζόν 2012-13 «χρυσοί» σκόρερ ήταν οι Σέρζιο και Μπέκμαν, την αγωνιστική περίοδο 2010-11 ο Τρισκόφσκι και δύο χρόνια προηγουμένως ο Ονουάτσι. Όλα τα πιο πάνω τέρματα, μάλιστα, επιτεύχθηκαν στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου.

Goal News

Previous post

Με νίκη ανοίγει ο δρόμος

Next post

Κύριε Φινκ, διαλέξτε!