Τα ΜΜΕ για 'μας

Ράφικ Τζιμπούρ; Παρών!

Η χθεσινή επάνοδος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης για τους Ράφικ Τζιμπούρ, Μάρτιν Λάνιγκ και Γκιγιέρμε Αμορίν, ασφαλώς και ικανοποίηση έφερε στην τεχνική ηγεσία. Η περίπτωση ωστόσο του Ράφικ Τζιμπούρ, πέραν από ικανοποίηση έφερε και ανακούφιση…

Ασφαλώς και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί σε αυτό το κρίσιμο τελικό στάδιο των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων, πόσο μάλιστα για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιγνίδι το Σάββατο, στο οποίο περιθώρια για χαμένους βαθμούς δεν υπάρχουν.

Η αγωνιστική ετοιμότητα του Ράφικ Τζιμπούρ, κρίνεται περισσότερο αναγκαία από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Ο Αλγερινός αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση στο φετινό ΑΠΟΕΛ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και έχει αποδείξει πως μπορεί να δώσει λύσεις, σκοράροντας σε δύσκολες φάσεις και κυρίως χωρίς πολλές ευκαιρίες.

Μπροστά του το ΑΠΟΕΛ έχει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο, μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και κυρίως μια ομάδα επικίνδυνη και με ποδοσφαιριστές που ξέρουν τόσο να αμυνθούν σωστά όσο και να σκοράρουν.

Στο ΓΣΖ μεθαύριο, το ΑΠΟΕΛ προβλέπεται να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια του να πάρει τους τρεις βαθμούς, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει. Σε τέτοια παιγνίδια, με τέτοιους αντιπάλους όπως η ΑΕΚ, θα πρέπει τα λάθη να περιοριστούν στο ελάχιστο και οι όποιες ευκαιρίες για γκολ να αξιοποιηθούν σχεδόν στο έπακρο.

Και ο Ράφικ Τζιπούρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις σε τέτοια παιγνίδια. Έχει αποδείξει πως δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες γα να σκοράρει και το ΑΠΟΕΛ έχει πάρει πολλούς βαθμούς φέτος από στενές νίκες σε δύσκολα παιγνίδια (κυρίως εκτός έδρας), από πολύτιμα γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, είχε αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ομόνοια, μετά από 57 λεπτά, έχοντας σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Τόρστεν Φινκ, στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο χρονικό αυτό διάστημα της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο.

Τρεις μέρες νωρίτερα, με δύο δικά του γκολ είχε οδηγήσει το ΑΠΟΕΛ στη νίκη –  πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στην Ανόρθωση και αφού πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στα τελευταία 30 λεπτά.

Δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα, αφού πέραν από τον τραυματισμό του είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Πλέον είναι έτοιμος να επανέλθει, εκτός απροόπτου θα βρίσκεται στην αρχική εντεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ και όλοι στο ΑΠΟΕΛ ελπίζουν  να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε πριν το τραυματισμό του, ανεπηρέαστος από την αποχή τόσο από αγωνιστικές υποχρεώσεις όσο και από σημαντικό αριθμό προπονήσεων.

24sports.com.cy

Previous post

«Ο Μαντούκα θα ήταν αρχηγός»

Next post

Φωτορεπορτάζ απο την προπόνηση