Τα ΜΜΕ για 'μας

«Ο Μαντούκα θα ήταν αρχηγός»

Όταν ο Μαρίνος Σατσιάς, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση πολλών πρωταθλημάτων, ο captain επί σειρά ετών του ΑΠΟΕΛ, λέει χωρίς περιστροφές στο «Goal» πως «αν ο Γκουστάβο Μαντούκα ερχόταν πιο νωρίς στην ομάδα, αυτός έπρεπε να ήταν ο αρχηγός», φανερώνει το μέγεθος της τεράστιας προσφοράς του Βραζιλιάνου και πρωτίστως, της απεριόριστης εκτίμησης που τυγχάνει απ’ όλους στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος»!

Ο Σατσιάς, που πέρυσι τέτοια εποχή, είχε αποφασίσει να τερματίσει τη σπουδαία καριέρα του μετά από 18 συναπτά χρόνια προσφοράς στην ομάδα, μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την επικοινωνία που είχε με τον Μαντούκα, όπου του είχε μεταβιβάσει εδώ και μέρες την απόφασή του. Εξηγεί τους λόγους που κρίνει πως έκανε την ορθότερη επιλογή και γιατί τον κατατάσσει στους καλύτερους ξένους παίκτες που αγωνίσθηκαν στα κυπριακά γήπεδα.

«Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε συχνή επικοινωνία. Μιλήσαμε και μου αποκάλυψε τις σκέψεις του. Πως, δηλαδή, σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο γιατί είχε πλέον κουραστεί. Όντως είναι πολύ κουραστικό να επανέρχεσαι από τραυματισμό. Ειδικά όταν μεγαλώσεις, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερα τα πράγματα. Και ο Μαντούκα είναι ένας παίκτης που είχε περάσει από πολλούς τραυματισμούς. Έχει αποχωρήσει στο top της απόδοσής του. Προσέφερε πάρα πολλά ως παίκτης. Έκανε το σωστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σατσιάς.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο… φαινόμενο Μαντούκα και εντός αποδυτηρίων: «Έχει ηγετικές ικανότητες και πιστεύω πως αν ερχόταν πιο νωρίς στον ΑΠΟΕΛ θα ήταν και ο αρχηγός. Δεν βοηθούσε μόνο τους νεαρούς παίκτες», είπε και έγινε πιο συγκεκριμένος, φέρνοντας ένα προσωπικό παράδειγμα: «Είχε πάντοτε τη δική του άποψη στα αποδυτήρια, η οποία ήταν σεβαστή απ’ όλους. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ όταν υπήρχαν κάποια προβλήματα. Πάντα έπαιρνα τη γνώμη του. Είχαμε και έχουμε συχνή επαφή. Εκείνα που έλεγε έπιαναν τόπο. Οι σκέψεις και οι αποφάσεις του ήταν καθοριστικές τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων».

Ακολούθως, ο πολυπρωταθλητής Σατσιάς είπε πως αισθάνεται πολύ τυχερός που είχε τον Μαντούκα συμπαίκτη του τόσα χρόνια. «Είναι ένας άνθρωπος με ήθος, με αρχές. Ένα άτομο με εξαιρετικό χαρακτήρα, με αξιοπρέπεια και εμπνέει σεβασμό. Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Είναι ο αθλητής-πρότυπο. Εάν τον είχα ως παίκτη, εννοείται πως δεν θα τον έβγαζα από την ενδεκάδα. Θα τον κατέτασσα ανάμεσα στους κορυφαίους ξένους που έχουν περάσει από τα κυπριακά γήπεδα», ανέφερε.

«Ήταν απρόβλεπτος με την μπάλα στα πόδια. Δυστυχώς ήλθαν τα προβλήματα από τους τραυματισμούς που πέρασε και τον ανάγκασαν να πάρει αυτή την απόφαση. Πιστεύω έπραξε το σωστό. Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα βοηθήσει από το νέο του πόστο. Μια εξέλιξη που περιποιεί τιμή του ΑΠΟΕΛ και του ιδίου. Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα στη συνέχεια. Να ζήσει με την οικογένειά του όσες στιγμές που τόσο καιρό στερήθηκε», πρόσθεσε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: «Θα βοηθήσει στο έπακρο»

Ο Μαρίνος Σατσιάς, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να εξασφαλίσει το προπονητικό δίπλωμα Α και ορισμένες φορές κάνει τη βόλτα του από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», αναφέρθηκε και για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα ο Γκουστάβο Μαντούκα. Μόνο ευχές είχε να μοιράσει για τον πολύ καλό του φίλο, θεωρώντας παράλληλα πως όλοι έχουν να κερδίσουν στο μέλλον από την εν λόγω συνεργασία.

«Τώρα έχει ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του διευθυντή ποδοσφαίρου και θεωρώ πως θα βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ στο έπακρο. Εννοείται πως πρέπει να βοηθηθεί απ’ όλους. Και όχι μόνο από τους πρώην συμποδοσφαιριστές του. Έχει ένα πόστο πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει να κάνει ως παίκτης. Πιστεύω θα έχει τη συμπαράσταση για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια ή για όσο διάστημα θελήσει ο ίδιος. Θα κερδίσουμε όλοι στο μέλλον από τον Γκουστάβο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Goal News

Previous post

Το...άλλο σύστημα του Φινκ

Next post

Ράφικ Τζιμπούρ; Παρών!