ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Το «κατόρθωμα» του Άντχε Νούχιου

Γίνεται να έπαιξες για 7 σερί σεζόν στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, το κοντέρ σου να γράφει 40 γκολ στο πρωτάθλημα και στην Κύπρο, με τη συμπλήρωση 30 ολόκληρων αγωνιστικών και σχεδόν 1.000 αγωνιστικών λεπτών, να μην έχεις σκοράρεις; Γίνεται και παραγίνεται!

Ο Άντχε Νούχιου, λοιπόν, γράφει ιστορία από την ανάποδη. Ο υψηλόσωμος στράικερ του ΑΠΟΕΛ, δεν ανίχνευσε τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό ούτε μία φορά, αποτελώντας -με βάση αριθμών- τη χειρότερη μετεγγραφή επιθετικού στην ομάδα της Λευκωσίας. Τα «τσούγκρισε» με το γκολ, πήρε… διαζύγιο, αφήνοντας τους πρωτευουσιάνους στα κρύα του λουτρού!

Ξόδεψε όσες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν (δεν ήταν λίγες), προκαλώντας ουκ ολίγες φάσεις τον εκνευρισμό στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων. Παρά την προσπάθεια που καταβάλλει ο ακριβοπληρωμένος Κοσοβάρος, σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες που έπρεπε να γίνουν γκολ, με την εστία να μοιάζει γι΄αυτόν σαν βελονότρυπα. Είτε δοκίμασε με σουτ είτε δοκίμασε με κεφαλιά για να σκοράρει, ενήργησε στις πλείστες των περιπτώσεων βεβιασμένα και μοιραία, οι φάσεις έκαναν φτερά.

Με την εν λόγω κάκιστη επίδοση, ο διεθνής στράικερ αποτελεί (και με βούλα) τον χειρότερο επιθετικό-κορυφής που πέρασε από τον ΑΠΟΕΛ από τη σεζόν 2010-11. Με τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών, μέχρι και τα «παλτά» Μάριο Μπούντιμιρ, Ματέους Πιατκόφσκι και Νόρμπερτ Μπάλογκ είχαν ανοίξει λογαριασμό στο σκοράρισμα. Συγκεκριμένα, είχαν πετύχει από 1 γκολ. Ούτε κι αυτή την κάκιστη επίδοση δεν κατάφερε λοιπόν να… πιάσει ο δίμετρος Νούχιου, ο οποίος συν τοις άλλοις διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από το καλοκαίρι του 2010, ο ΑΠΟΕΛ άντλησε από τους επιθετικούς 218 τέρματα σε 30 (πάντοτε) αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τον πίνακα που παραθέτουμε να είναι διαφωτιστικός. Είκοσι επτά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές πήραν θέση μάχης στη γραμμή κρούσης, με τον σούπερ-σταρ Φερνάντο Καβενάγκι να αποτελεί το πρώτο «κανόνι» που πέρασε από την ομάδα στο διάστημα που εξετάζουμε.

Ο Αργεντινός πρόλαβε να πετύχει 19 τέρματα κατά τη σεζόν 2015-16. Ο Πιέρος Σωτηρίου, την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, είχε σκοράρει 18 φορές και βρίσκεται στο δεύτερο σκαλοπάτι της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας. Έπονται οι Άλντο Αδόρνο και Ντε Καμάργκο με 13, τα οποία πέτυχαν τις σεζόν 2012-13 και 2017-18, αντιστοίχως.

Στην κορυφή της επίθεσης, βεβαίως, αγωνίσθηκαν σπουδαίοι παίκτες. Όπως είναι οι Ιβάν Τρισκόφσκι, Εστέβαν Σολάρι και Αΐλτον Αλμέιδα, μία τριπλέτα ικανότατων φορ που κουβάλησαν την ομάδα παρέα από το 2010 έως το 2012, ανοίγοντας τους ορίζοντας προοπτικής για τις τεράστιες επιτυχίες που ακολούθησαν στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ρεπορτάζ του Ανδρέα Μαύρου στο Goal

Previous post

Για το 4ο τρόπαιο και το νταμπλ

Next post

Μαζί με τους Ενωτικούς φοιτητές