ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Προσπάθειες για να πάρουμε (δανεικό) κεντρικό αμυντικό

Μετά τον παροπλισμό των Βινίσιους και Σάντος λόγω τραυματισμών, το ΑΠΟΕΛ έχει μείνει μόνο με δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Καρώ, Σάβιτς. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να βρεθούν λύσεις έστω και προσωρινές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα παραδέχτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης με κεντρικό αμυντικό. Χαρακτηριτική η δήλωση του στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι στο Τσίρειο: «Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή με ποιο τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της αμυντικής γραμμής έχει χτυπήσει σοβαρά… Θα προσπαθήσουμε με την διοίκηση ότι μπορούμε να κάνουμε».

Τι λέει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Με βάση την προκήρυξη της ΚΟΠ στις 19/9 τέλειωσαν οι μεταγραφές των ανέργων. Παραμένει όμως ανοικτό το παράθυρο για ενίσχυση, αφού οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή με τη μορφή δανεισμού μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι το Σάββατο

Μέχρι το Σάββατο (25/9), θα πρέπει να δηλώσουν στην Ομοσπονδία τον Κατάλογο Α’, ο οποίος θα είναι και ο τελικός κατάλογος μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Το ΑΠΟΕΛ έχει μια θέση κενή στον κατάλογο Α’ και μπορεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας να πάρει δανεικό από άλλη κυπριακή ομάδα.

Παίχτες για τον κατάλογο Β’

Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού ποδοσφαιριστές για τον Κατάλογο Β’ (παίκτες που γεννήθηκαν από την 1/1/1998 και μετά).

Η εσωτερική λύση

Από το υφιστάμενο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ίσως να μπορέσει να δώσει λύσεις έστω και σε προσωρινή βάση, στην περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτή η ενίσχυση με εγνωσμένης αξίας κεντρικό αμυντικό. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Μάριους Λουντέμο ο οποίος έχει τα εφόδια για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο, σημαντικό ρόλο.

Previous post

Το πρόγραμμα μέχρι την 15η αγωνιστική

Next post

Έντονη αντίδραση για τον ορισμό του Εγγλέζου