ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

«Πρέπει να φύγουν περισσότεροι από 15 παίκτες»!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας Νίκος Μαγνήτης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα για τον αποκλεισμό μας αλλά και την γενικότερη εικόνα της Ομάδας μας. 

Αναλυτικά:

Αρχική τοποθέτηση για τον αποκλεισμό: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Τα προβλήματα είναι εκεί. Το θέμα είναι πως λύνονται. Μπορούμε να στεναχωρηθούμε, να πούμε διάφορα, όμως τα προβλήματα θα είναι εκεί. Χθες είδαμε ένα ΑΠΟΕΛ που δεν είχε πάθος. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία να σώσει κάτι στη φετινή χρονία. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και για μένα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι για να φορούν τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Το θέμα είναι τι θα γίνει του χρόνου. Υπάρχουν πάνω από 15 ποδοσφαιριστές που πρέπει να φύγουν, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συμβόλαιο για ακόμα ένα με δύο χρόνια. Δεν μπορείς να πορευτείς με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Γιατί αυτοί που παίζουν σήμερα στο ΑΠΟΕΛ, είναι για το Β’ γκρουπ».

Για τους Κύπριους: «Είναι κρίμα να μην έχουμε κάποιους Κύπριους βασικούς. Τα χρόνια που έκανε την εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη το ΑΠΟΕΛ, είχε Κύπριους στην ενδεκάδα. Πρέπει να ξέρουν τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο οι βασικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και αυτοί στις ακαδημίες. Πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι όσοι φοράνε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, να ξέρουν τι σημαίνει».

Για το ρόστερ: «Βλέπω ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν τα βασικά πράγματα, πράγματα που μαθαίνουμε εμείς στα νέα παιδιά στις ακαδημίες. Και αυτοί παίρνουν λεφτά που είναι εξωπραγματικά για αυτό που προσφέρουν. Το πιο άσχημο είναι πως και να θέλουν να ανταποκριθούν, δεν μπορούν. Μέχρι εκεί φτάνουν».

Για τον Πουρσαϊτίδη: «Δεν έχει καμία ευθύνη. Ήρθε ο προπονητής και προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά δεν γίνεται να πάει πιο πάνω η ομάδα. Δεν φταίει, τα λάθη έγιναν από την αρχή της σεζόν. Τον άκουσα που είπε πως είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών αν θα μείνουν στην ομάδα, αλλά πραγματικά απορώ, ποιος θα μείνει;»

Τι πρέπει να γίνει πλέον: «Στα υπόλοιπα παιχνίδια, πρέπει να δωθεί η ευκαιρία στα νέα παιδιά, από τις ακαδημίες και να δούμε αν αξίζουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Υπάρχουν πάρα παιδιά που έχουν φύγει από το ΑΠΟΕΛ και είναι άδικο γι αυτούς, γιατί όπως βλέπουμε φέτος την ομάδα, θα μπορούσαν αυτοί οι νεαροί να βρίσκονται σήμερα σε πρώτο πλάνο. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ναούμ ή ο Οκκαρίδης που παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες και έχουν βγει μέσα από τις ακαδημίες της ομάδας».

Τι γίνεται στην Ακαδημία και δεν μένουν τα ταλέντα: «Υπάρχει άνθρωπος μέσα στην Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είναι Ανορθωσιάτης! Έχει άποψη για το αν θα πρέπει να μείνει στο ΑΠΟΕΛ ή όχι κάποιος νεαρός. Δεν έχουμε θέμα με το ποια ομάδα υποστηρίζει, αλλά όταν είναι εκεί και με τον τρόπο που βρίσκεται εκεί, πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του».

Previous post

Ο Ντογκαλά του 1.5 εκατομμυρίου

Next post

Επόμενο ντέρμπυ; Οι ΕΚΛΟΓΕΣ