ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Γιατί σας ξενίζουν τα 25 εκατομμύρια χρέος ;

Διαβάζοντας διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής, ειλικρινά απορώ με τις απορίες των φίλων της ομάδας μας.

Οι πλείστοι δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι το χρέος έχει εκτοξευτεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Αλήθεια τι είναι αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε;

  • Ο προϋπολογισμός κάθε χρονιάς γινόταν με τους διοικούντες να θεωρούν δεδομένα τα έσοδα Ευρωπαϊκού Ομίλου.Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει δεδομένη την είσοδο του σε ευρωπαϊκό όμιλο και με αυτό το σκεπτικό έπρεπε να γίνονται οι προϋπολογισμοί. Σε περίπτωση που η ομάδα εξασφάλιζε έσοδα από την Ευρώπη τότε θα μπορούσαν να γίνουν και οικονομικές υπερβάσεις.
  • Από την ομάδα πέρασαν υπερτιμημένοι ποδοσφαιριστές που στοίχισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να αξίζουν ούτε τα μισά. Το τραγελαφικό είναι ότι τους «δέναμε» με συμβόλαια και για τις επόμενες χρονιές με αποτέλεσμα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να πετάμε χρήματα σε αποδεσμεύσεις.
  • Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε απλά προσθήκες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για την τρέχων αγωνιστική περίοδο αλλά και πάλι έκανε υπερβάσεις. Κυρίως όταν η ομάδα είχε εισπράξεις από την Ευρώπη η διοίκηση ήταν πολύ απλόχερη τον Ιανουάριο αλλά δυστυχώς δεν έρχονταν ποδοσφαιριστές που να δικαιολογούσαν τα λεφτά τους.
  • Για τα λεφτά σε μάνατζερ δεν θα αναφερθούμε, ενώ τα ποσά που χαλούσαμε κάθε χρόνο για να αλλάζουμε 2-3 προπονητές μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν είναι τεράστια.

Για τους παραπάνω αλλά και πολλούς άλλους λόγους ο ΑΠΟΕΛ είναι στην δεινή οικονομική θέση που βρίσκετε σήμερα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει το αύριο εάν δεν παρθούν σωστές αποφάσεις.

Κάποιοι προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, ίσως και χρόνια ότι ο ΑΠΟΕΛ οικονομικά ξεφεύγει και αργά ή γρήγορα θα έρθει η οικονομική κατάρρευση αλλά όλοι είμαστε τυφλωμένοι από τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες και δεν μπορούσαμε να δούμε τους κίνδυνους.

Ας μην απορούμε λοιπόν για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον ΑΠΟΕΛ γιατί λίγο πολύ όλοι το ξέραμε ότι θα έρθει αυτοί η στιγμή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπολογίζαμε ποτέ ότι το χρέος θα ήταν τόσο μεγάλο.

@orangeWOLF

Previous post

Μεταγραφές με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο

Next post

Η πικρή αλήθεια μέσα από τους αριθμούς