ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Γ. Ιωάννου: «Ηγέτης ήταν ο Μοράις, όχι ο Ντέβι»

Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο Θρυλικός Γιάννος Ιωάννου ανέλυσε την άποψή του σχετικά με τον Τόμας Ντε Βινσέτι. Ο επί σειρά ετών αρχηγός του ΑΠΟΕΛ μας και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας σημείωσε πως ο Ντε Βινσέντι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ηγετικό ρόλο που του δόθηκε στη δεύτερη θητεία του στην Ομάδα μας.

«Να σας πω τι πιστεύω εγώ και το έχω αναφέρει σε αρκετούς που είναι κοντά στην ομάδα. Ο Ντε Βινσέντι για μένα είναι ένας πολύ καλός παίκτης όταν αγωνιζόταν ως επιθετικό χαφ. Δεν είχε το μυαλό του στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο επιθετικό κομμάτι εκμεταλλεύτηκε την επιθετικότητα που είχε ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε αρκετά τέρματα και έγινε ο Ντε Βινσέντι που έγινε. Με την επάνοδό του, όμως, άλλαξαν τα δεδομένα. Του δόθηκε ένας τίτλος ηγετικός, του παίκτη που θα ανέβαζε την ομάδα και πιστεύω ότι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ίσως αυτό να του έδωσε περισσότερες ευθύνες, να ένιωσε την πίεση και ίσως τα λάθη να προέρχονται από το γεγονός ότι δεν μπορεί στα δύσκολα να δώσει το έναυσμα με κάποιες σωστές κινήσεις στο γήπεδο. Δεν με έπεισε ότι έχει αυτή την ικανότητα στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου δεν έχω εικόνα, δεν ξέρω πως ενεργεί».

Το χάρισμα του ηγέτη το ξέρουν και οι πέτρες ότι δεν το έχει, αλλά το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ σίγουρα δεν είναι μόνο ο Ντε Βινσέντι. Και δεν είναι πάντα οι παλιοί ηγέτες έτσι; «Συμφωνούμε απόλυτα. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι ο πιο παλιός ή παίρνεις τα περισσότερα λεφτά είτε το έχει είτε δεν το έχεις. Αλλά αυτό κτίζεται και σου το δίνουν οι συμπαίκτες σου. Όταν οι συμπαίκτες σου αναμένουν από εσένα να φανείς μπροστά όταν κάτι δεν πάει καλά».

Κάπως έτσι κτίσατε τον ρόλο του Μοράις; «Ο Νούνο τότε ήταν σημαντικός στον ΑΠΟΕΛ. Και αυτό το απέκτησε με την αξία του. Δεν ήταν θέμα ηγέτη τότε με τον Ιβάν. Υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες τότε, όμως ο Νούνο είχε κάτι πολύ σημαντικό. Οτιδήποτε ήθελε να αλλάξει ο Ιβάν στο γήπεδο το ζητούσε από τον Νούνο. Μόνο που του φώναζε και του έλεγε κάτι, τότε αυτόματα έπαιρναν το μήνυμα και οι άλλοι. Για μένα ήταν ένας ηγέτης. Αν αγωνιζόταν καλά ο Νούνο έδινε το έναυσμα στους υπόλοιπους».

Previous post

Εταιρεία/Σωματείο: Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης

Next post

Πάρης Σπανός: «Πρέπει ως Σωματείο να ξέρουμε...»