ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Εκτός Ευρώπης μετά από 2 δεκαετίες!

Εκτός Ευρώπης μετά από δυο δεκαετίες έμεινε ο ΑΠΟΕΛ μετά τον αποκλεισμό του από την Ανόρθωση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ομάδα της Λευκωσίας η οποία συμμετείχε ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά κύπελλα τα τελευταία 20 χρόνια, με τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε μια τραγική σεζόν.

Για να βρούμε την τελευταία φορά που έμεινε εκτός Ευρώπης ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να πάμε πίσω στην αρχή της χιλιετίας και συγκεκριμένα στη σεζόν 2000-01. Τότε ο ΑΠΟΕΛ είχε τερματίσει στην 5η θέση μη εξασφαλίζοντας εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν (2001-02), ενώ για την ιστορία το πρωτάθλημα κατέκτησε η Ομόνοια και το κύπελλο ο Απόλλωνας.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν είχαν προκύψει και σημαντικές διοικητικές αλλαγές. Το Νοέμβριο του 2000 παραιτήθηκε από την προεδρία της εταιρείας ο Κρις Τριανταφυλλίδης, στον οποίο είχαν καταλογίσει οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τις περισσότερες ευθύνες για την άσχημη κατάσταση, αγωνιστική και οικονομική, που είχε περιέλθει η ομάδα.

Διάδοχος του Κρις ανέβαλε ο Χάρης Παπαναστασίου δημιουργώντας ένα ΔΣ έκτακτης ανάγκης, αναλαμβάνοντας την ομάδα σε μια χρονιά που ήταν ήδη χαμένη. Ο κ. Παπαναστασίου παρέμεινε στην προεδρία της εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο του 2001, όταν και ανάλαβε τα ηνία της εταιρείας για πρώτη φορά ο Πρόδρομος Πετρίδης μαζί με κάποια δυνατά ονόματα, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Σάββας Λαζανιάς 

Previous post

Ο επίλογος μιας καταστροφικής χρονιάς.

Next post

Το ξήλωμα που έφερε... ξεγύμνωμα