Τα ΜΜΕ για 'μας

Τα (πιο) δύσκολα έπονται

Ναι μεν υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και μεγάλη μάλιστα, αλλά αν το ΑΠΟΕΛ δεν έδειχνε σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο, η αποστολή του κόντρα στον Ερμή δεν θα ήταν εύκολη, όσο τουλάχιστο φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα.

Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ έκανε το καθήκον της, παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στον αγώνα, προκειμένου να επιβάλει την ανωτερότητα της και να φθάσει στη νίκη. Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, βρέθηκε από το πλην ένα στο συν δύο, τίποτα ωστόσο δεν εξασφαλίζει την επιτυχία και την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

Πολύ περισσότερο, τίποτα δεν αναμένεται να είναι το ίδιο στα επόμενα παιγνίδια, στα οποία ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ ψηλότερος. Ο αγώνας κόντρα στον Ερμή δεν… σηκώνει ιδιαίτερης κριτικής, στα θετικά ωστόσο πέραν από τη νίκη, συγκαταλέγονται η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκαν στον αγώνα οι ποδοσφαιριστές από το ξεκίνημα του αγώνα και η καλή λειτουργία κυρίως μεσοεπιθετικά με την δημιουργία αρκετών φάσεων.

Σε ατομικό επίπεδο, αξιοσημείωτη η συνέχεια στο σκοράρισμα από τον Λάνιγκ, η επάνοδος στα γκολ για τον Τζιμπούρ και η πολύ καλή παρουσία του αρχηγού Χαραλαμπίδη, αν και είχε καιρό να βρεθεί στην αρχική εντεκάδα.

Κάτι περισσότερο από ευχάριστο γεγονός και η παρουσία του Βινίσιους στον αγωνιστικό χώρο για ολόκληρο ενενηντάλεπτο.

Η άνοδος στην κορυφή, μία αγωνιστική μετά το πατατράκ του ΓΣΖ, ασφαλώς και αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη για την ομάδα του Τόρστεν Φινκ. Η διατήρηση της πρώτης θέσης ωστόσο είναι πλέον το ζητούμενο και η προσπάθεια απ’ εδώ και πέρα αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη.

Θετικό για το ΑΠΟΕΛ, η επάνοδος της ηρεμίας, του καλού κλίματος και λογικά της αυτοπεποίθησης, μετά τις δύο σερί νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Θετικό για την τεχνική ηγεσία η πληθώρα επιλογών, στο πιο κρίσιμο στάδιο της φετινής περιόδου.

Αν σε αυτά στηρίξει την προσπάθεια του στα εναπομείναντα παιγνίδια το ΑΠΟΕΛ, οι πιθανότητες του για υλοποίηση του στόχου είναι αυξημένες.

Αν έτσι συνεχίσει, αποκτώντας σταθερότητα σε καλές εμφανίσεις, στοιχείο που τόσο έλειψε και στοίχισε φέτος, τότε σαφώς και θα υπερτερεί έναντι των αντιπάλων του.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι και πάλι καθοριστική αλλά και ενδεικτική των… προθέσεων της ομάδας του Τόρστεν Φινκ.

Αρχικά για την ολοκλήρωση του στόχου της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, κόντρα στην Ομόνοια και στη συνέχεια με την προσπάθεια υπερπήδησης ενός πολύ δύσκολου εμποδίου για την παραμονή στην κορυφή, όπως έτσι αποτελεί η αναμέτρηση με την φορμαρισμένη Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

24sports.com.cy

Previous post

Χαμόγελα αισιοδοξίας

Next post

Τα εισιτήρια με χόχους