Τα ΜΜΕ για 'μας

«Θα βοηθήσει πάρα πολύ»

Για την αποχώρηση του Γκουστάβο Μαντούκα από την ενεργό δράση μίλησε στο Balla ο Μάριος Ηλία, συμπαίκτης του μέχρι πέρυσι στον ΑΠΟΕΛ. Είπε ότι η απόφαση του Βραζιλιάνου άσου να σταματήσει αποτελεί απώλεια, όχι μόνο για την ομάδα του, αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Ό,τι και να πούμε για τον Γκουστάβο είναι λίγο, νομίζω. Είχα την τιμή και την χαρά να αγωνιστώ μαζί του, αλλά δεν ήταν μόνο συμπαίκτης, ήταν πάνω από όλα άνθρωπος, ο οποίος βοηθούσε, άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στον Θεό. Η ποδοσφαιρική του αξία; Θεωρώ ότι αναμφισβήτητα είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει όχι μόνο από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και γενικά από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και το κυπριακό ποδόσφαιρο χάνουν έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, αλλά και εξίσου εξαιρετικό άνθρωπο», είπε ο Μάριος Ηία στο Balla.

Και πρόσθεσε: «Του εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα του πορεία που είναι κοντά στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να αντεπεξέλθει σ’ αυτό το πόστο. Είναι άνθρωπος με προσωπικότητα, άνθρωπος που εύκολα συμπαθούν οι άλλοι και θεωρώ ότι θα κάνει πολύ καλό έργο στον ΑΠΟΕΛ».

Θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να τον αντικαταστήσει, δεδομένου ότι αποτελούσε τον ηγέτη του για μία πενταετία; «Θεωρώ ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες, οποιοσδήποτε φεύγει, αν και ήταν ηγέτης ο Γκουστάβο… Θεωρώ όμως ότι ο ΑΠΟΕΛ πάλι μπορεί να βρει τον ηγέτη του και θα τον βρει. Είμαι σίγουρος ότι θα αντικαταστήσουν τον Γκουστάβο και το εύχομαι αυτό, γιατί όντως είναι μεγάλη προσωπικότητα και έδινε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα», απάντησε.

Ο Μάριος Ηλία θεωρεί σπουδαία είδηση την παραμονή του Μαντούκα στον ΑΠΟΕΛ από άλλο πόστο: «Είναι σημαντικό ότι μένει κοντά στην ομάδα. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει και ελληνικά και πορτογαλικά, είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να μιλάς κατ’ ιδίαν με τους ποδοσφαιριστές και να μπορείς να τους μεταδίδεις αυτά που χρειάζονται κι αυτά που θέλει ο προπονητής. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό πόστο. Μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα».

Previous post

Παίρνει θέση και ο 12ος παίκτης

Next post

Επιστρέφει ο Ιβάν!