Τα ΜΜΕ για 'μας

Αυτό το μεγάλο αν

Μπορεί οι δύο πλευρές να δηλώνουν ικανοποιημένες από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους, όμως το πρωτάθλημα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα περίοδο

Η πρόθεση και των δύο πλευρών εκφράστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στην τελευταία συνέντευξη Τύπου στον Αρχάγγελο. Τόσο η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ όσο και ο Τόρστεν Φινκ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να την συνεχίσουν και τη νέα περίοδο. Ωστόσο και οι δύο πλευρές στάθηκαν στην κατάκτηση του τίτλου -ο πρόεδρος τόνισε ότι ο μοναδικός στόχος του ΑΠΟΕΛ είναι το νταμπλ- ώστε να δώσουν και επίσημα τα χέρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόδρομος Πετρίδης, «σήμερα είσαι παντρεμένος και αύριο ελεύθερος». Μία ατάκα που κρύβει αρκετές αλήθειες και το πώς έχουν τα δεδομένα στη σχέση των δύο πλευρών την παρούσα περίοδο. Όπως και η ατάκα του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος απαντώντας για το εάν θέλει να συνεχίσει στον Αρχάγγελο, είπε: «Να κερδίσουμε πρώτα το πρωτάθλημα και βλέπουμε». Πάντως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την ομάδα εάν επιτευχθεί ο στόχος.

Είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οι αγωνιστικές που ακολουθούν είναι, όπως και να το κάνουμε, καθοριστικές για την πορεία της σχέσης των δύο πλευρών. Διότι, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ναι μεν και οι δύο είναι ευχαριστημένοι με την παρούσα κατάσταση, αλλά εάν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα περίοδο.

Όλοι στον Αρχάγγελο αναγνωρίζουν το έργο που έχει επιτελέσει ο κ. Φινκ και το γεγονός ότι, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, βρήκε τον τρόπο να διατηρήσει την ομάδα εντός στόχων. Επίσης, και το ότι η ομάδα δεν είναι δική του δημιουργία, παρά μόνο οι δύο προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο, Λάνινγκ και Ναφίου. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ο Γερμανός τεχνικός έδειξε από την πρώτη στιγμή να εμπιστεύεται το ρόστερ που είχε στη διάθεσή του, κάτι που είπε επανειλημμένως, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν φοβάται να ρίξει στα βαθιά νεαρούς, που μέχρι πριν από την έλευσή του στον Αρχάγγελο, είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Όλα αυτά είναι στα υπέρ του Τόρστεν Φινκ, ωστόσο ο ίδιος γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος τού «three peat».

Κομβικό παιχνίδι
Υπό αυτές τις συνθήκες, το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ θεωρείται κομβικό. Στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν μεταξύ των δύο, η ομάδα της Λάρνακας δυσκόλεψε αφάνταστα τους «γαλαζοκίτρινους», ενώ η βαθμολογική της συγκομιδή αποδεικνύει την πρωταγωνιστική της πορεία. Στο παιχνίδι του α’ γύρου, χρειάστηκε να περάσει ως αλλαγή ο Μαντούκα για να ξελασπώσει την ομάδα του με δικά του γκολ (0-2), ενώ στον β’ γύρο, ο ΑΠΟΕΛ τα βρήκε σκούρα μέχρι να πάρει τον ένα βαθμό (4-4). Το Σάββατο, η ομάδα του Τόρστεν Φινκ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερα πέραν της νίκης, ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Βεβαίως υπάρχει το ενδεχόμενο, ο ΑΠΟΕΛ να πιάσει ξανά κορυφή, εάν ο Απόλλωνας έχει βαθμολογικές απώλειες κόντρα στην Ανόρθωση. Αυτό όμως που προέχει στον Αρχάγγελο είναι οι τρεις βαθμοί και δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Γεμίζει το οπλοστάσιο
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Φινκ θα έχει ενισχυμένο πλάνο σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, αφού οι Τζιμπούρ, Αμορίν και Κακά εξέτισαν τη τιμωρία τους και επανέρχονται, ενώ οι Πάρντο και Βινίσιους ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός το γεγονός ότι εδώ και καιρό προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς και ο Αλωνεύτης, ο οποίος σε ένα 10ήμερο θα είναι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει και ενδεχομένως να αποτελέσει το μεγάλο όπλο στα χέρια του κ. Φινκ. Μοναδικό ερωτηματικό ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ είναι η ετοιμότητα του Εφραίμ, ο οποίος χθες μαζί με τον Ντε Βινσέντι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πάρντο και Χιώτης ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα εκτός του διτέρματος.

sigmalive

Previous post

Με τον κόσμο για την πρόκριση στον τελικό

Next post

Το...άλλο σύστημα του Φινκ