Ultras

ΑΠΟΕΛ θρησκεία και στη Μακεδονία!

Όπως κάθε οπαδός του ΑΠΟΕΛ που σέβεται τον εαυτό του, όταν είναι μακριά από την ομάδα μας, οφείλει και πρέπει να λειτουργεί σαν ΑΠΟΕΛίστας. Έτσι, αδέλφια – συνΑΠΟΕΛίστες, 1100 χιλιόμετρα μακριά, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν πριν 7 χρόνια να ιδρύσουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ.Μακεδονίας.  Στο σαλόνι ενός σπιτιού, χωρίς οποιαδήποτε χορηγία από εταιρίες και φορείς, ιδρύθηκε ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Μακεδονίας για να εδραιώσει και να διαιωνίσει την ιδέα που λέγεται ΑΠΟΕΛ στη βόρεια Ελλάδα.

Χωρίς την οικονομική ευχέρεια για την απόκτηση οικήματος ή χώρου για να στεγαστεί ο Σύνδεσμός, γίνονταν συγκεντρώσεις, κυρίως για τα παιχνίδια της αρρώστιας μας, σε καφέ ή άλλα οικήματα. Τον Νοέμβριο του 2009 ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ. Μακεδονίας απέκτησε το δικό του σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και από εκείνο το παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Αθλέτικο Μαδρίτης στο Γ.Σ.Π., οι ΑΠΟΕΛίστες της πρωτεύουσας της Μακεδονίας συγκεντρώνονται μέχρι και σήμερα στο σπίτι τους.

Με πολλούς εχθρούς, πολλές δυσκολίες και χωρίς κομματική, παραταξιακή ή οποιαδήποτε βοήθεια από το επίσημο ΑΠΟΕΛ ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Μακεδονίας είναι δυνατός και διανύει φέτος τον 3ο χρόνο που στεγάζεται στο δικό του σπίτι. Η μεγάλη οικογένεια των ΑΠΟΕΛιστών της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προωθήσει τα ιδανικά και τις αξίες του ΑΠΟΕΛ. στο βορρά του ελληνισμού, καθώς και να προσφέρει σε οποιονδήποτε το νιώθει ένα σπίτι και πολλούς αδερφούς.

Ο σκοπός της ίδρυσής του συνδέσμου της Μακεδονίας ήταν και είναι ξεκάθαρος. Όπως γράφει ξεκάθαρα η ιστορία του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας, έτσι και τα παιδιά του συνδέσμου  συνεχίζουν να λειτουργούν προς όφελος του ελληνισμού και της ιδέας που λέγεται ΑΠΟΕΛ. Παρ’  όλες τις δυσχέρειες, αφού ο ΣΥ.ΦΙ.Μακεδονίας είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, οι άρρωστοι πορτοκαλί της Θεσσαλονίκης δεν θα πάψουν ποτέ να βιώνουν το σύνθημα των συνΑΠΟΕΛιστών που ίδρυσαν τον σύνδεσμό : «ΑΠΟΕΛ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Previous post

Fun Club «Σταυραετός»

Next post

Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ – Πάφου: 14 χρόνια στην πρώτη γραμμή