Ultras

Ελληνική ψυχή

Είναι πολλάκις διατυπωμένο ότι η μοναδική λέξη που μας εκφράζει ως Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ,  πέραν του «ΑΠΟΕΛ» είναι η Ελλάδα. Μέσα από τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομα του ΑΠΟΕΛ έχουμε μεγαλώσει κρατώντας το Ε ως τρόπο ζωής μας. Είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και μας δίνει παλμό, ζωή, μα πάνω από όλα περηφάνια.

Ως μέλη ενός καθαρά Ελληνικού Συνδέσμου Φιλάθλων έχουμε διάφορα άλλα καθήκοντα πέραν των αθλητικών. Το βασικότερο από αυτά είναι να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα του Ελληνισμού και των Ελλήνων του νησιού. Ένα από τα πολλά ιστορικά ρητά της Αρχαίας Ελλάδας είναι αυτό που κρατούμε ως γνώμονα και γύρο από αυτό περιστρέφονται οι Εθνικές μας ιδέες: «Είς οιωνώς Άριστος, Αμύνεσθαι περί Πάτρις» Αυτό μας φορτώνει με τεράστιες υποχρεώσεις που ως Έλληνες δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε σε οτιδήποτε συμβαίνει και διαταράσσει τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Είμαστε, η Ελληνική νεολαία και η επόμενη γενιά που θα πολεμήσει για τα δικαιώματα και τα ιδανικά της. Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων νιώθουμε την ανάγκη να διοργανώνουμε εκδηλώσεις για αυτό τον Ιερό σκοπό και να υποστηρίζουμε κάθε αγώνα που έχει αυτοσκοπό του το ελληνιστικό συμφέρον.

Συνάμα, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για να αναγνωρίζουμε και να καταδικάζουμε ενέργειες που εξευτελίζουν την Πατρίδα μας και να επεμβαίνουμε δυναμικά όπου νιώθουμε την ανάγκη μιας πιο οργανωμένης παρουσίας.

Κρατούμε σφικτά, τα λάβαρα και τα βάζουμε μπροστά σε κάθε ανθελληνική πρόκληση που προσπαθεί να μας βλάψει. Κυματίζουμε ψηλά την Γαλανόλευκη που ταξιδεύει μαζί μας σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπου και αν αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ. Η Ελληνική ψυχή μας δίνει τη μάχη της κερκίδας σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται η ομάδα μας.

Ανατριχίλα και θαυμασμό προκάλεσαν οι τεράστιες ελληνικές σημαίες με την Κύπρο στο κέντρο, που αναδιπλώθηκαν στης κερκίδες της Νέας Φιλαδέλφιας στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δέος προκάλεσαν τα μεγάλα πανό ότι πρωτεύουσα και των ΑΠΟΕΛιστών δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη.

Αυτός είναι ο ρόλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ πέραν από την ηθική υποστήριξη της ομάδας και όσα συνάδουν με αυτό. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο ρόλος κάθε Συνδέσμου που θέλει να λέγεται Ελληνικός. Είμαστε οι Ακρίτες, οι προασπιστές των ιδανικών της Πατρίδος και είμαστε εμείς που όταν έρθει εκείνη η Άγια ώρα είμαστε έτοιμοι για αγώνα, ακόμα και ένοπλο με μόνο σκοπό την απελευθέρωση της Κύπρου.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ανάμεσα στους οπαδούς που κατηγορούν πολλοί κάθε εβδομάδα βρίσκονται οι μελλοντικοί αγωνιστές, ήρωες και ηγέτες της Πατρίδας. Είμαστε οι επάγρυπνοι φρουροί του Ελληνισμού και των Εθνικών Ιδανικών παίρνοντας δύναμη από μια Ιδέα, μια Ομάδα, μια σημαία για μια Ζωή.

Λυπούμαστε πραγματικά που τις πλείστες φορές που θα ασχοληθούν καποιοι αθλητικογράφοι με τον ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, είναι για να του επιρρίψουν ευθύνες και κατηγορίες ενώ μένουν απαθείς στις διάφορες άλλες εκδηλώσεις του που σκοπεύουν στην ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους οπαδούς, στη μείωση της βίας στα γήπεδα και στο έργο που επιτελεί για βοήθεια στο σωματείο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ καλεί όλους τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να κατακλύζουν σε κάθε αγώνα το ΓΣΠ και να υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα μας. H συμπεριφορά μας θα πρέπει, όπως πάντα, να κινείται μέσα σε κόσμια πλαίσια και μακριά από ακρότητες και πράξεις που καταδικάζουν το σωματείο μας. Ως σωστοί οπαδοί θα πρέπει να περιφρονούμε τις διάφορες προκλήσεις και να συνεχίσουμε να τραγουδούμε για την ομάδα μας.

Το ΓΣΠ πρέπει να ξεχειλίζει από ΑΠΟΕΛίστες έτσι που ο ΑΠΟΕΛ να αγωνίζεται με τον κόσμο του ως ένα παίκτη επιπλέον που κατατροπώνει κάθε αντίπαλο και προκαλεί δέος στους οπαδούς της απέναντι κερκίδας. Μια ζωή Ελλάδα, Μια ζωή ΑΠΟΕΛ.

Ο ύμνος των πορτοκαλί

Για μας ο Θρύλος, είναι λατρεία
είναι μια τρέλα, είναι μια θρησκεία,
γι’ αυτό πριν χρόνια, στη Λευκωσία
αποφασίσαμε να γράψουμε ιστορία.

0ργανωθήκαμε όλοι μαζί,
φορέσαμε όλοι μπουφάν πορτοκαλί
και από τότε, όλοι οι χαζοί,
μας είπαν χούλιγκαν, μας είπαν νεοναζί.

Όλοι ζηλεύουν και μας μιμούνται,
όλοι το ξέρουν, ότι μας φοβούνται,
γι’ αυτό και έμεις, όπου κι αν πάμε,
τους κάνουμε όλους να παραμιλάνε.

Previous post

Πρώτα η φιέστα, μετά ο προγραμματισμός

Next post

Η αποστολή για το «Αμμόχωστος»