Ποδοσφαιρο

Ο ορισμός του ντέρμπι και τα νέα υγειονομικά μέτρα

Πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με τον νέο ορισμό του «αιώνιου» ντέρμπι. Ένα από αυτά είναι και το αν θα επηρεαστεί το ντέρμπι από τα νέα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης που θα εφαρμοστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Ο ορισμός του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια οδεύει… προς Ιανουάριο αυτή την στιγμή και μένει να διαφανεί τι θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ σε συνεννόηση με τις ομάδες. Οι πολλές χιλιάδες κόσμου στο ΓΣΠ θα πρέπει να περάσουν τις εισόδους του σταδίου με διαφορετικά δεδομένα.

Τι θα ισχύει μετά τις 15 Δεκεμβρίου

– Πλέον δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο στους ανεμβολίαστους. Δικαιώμα εισόδου θα έχουν και άτομα που νόσησαν τους τελευταίους 6 μήνες.

– Δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών που θα έχουν τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Επίσης τα άτομα που θα έχουν μόνο μια δόση εμβολίου θα χρειάζονται και τεστ.

Τι θα ισχύει μετά τις 18 Δεκεμβρίου

– Σημαντική αλλαγή προκύπτει και για τα άτομα με 2 δόσεις. Όπως ανακοινώθηκε από 18/12, για όσους περνούν οι 7 μήνες από την 2η δόση, θα πρέπει να κάνουν και 3η/ενισχυτική δόση για να ισχύει το safepass τους. Άρα αν δεν κάνουν 3η δόση θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

*** Από τις 29/11 στα γήπεδα θα μπορούν να εισέρχονται και παιδιά 0-5 χωρίς περιορισμό ενώ τα παιδιά 6-11 ετών θα χρειάζονται τεστ μιας εβδομάδας ή πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών.

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Είναι πολύ πιθανό όμως το Διάταγμα να ανανεωθεί.

Previous post

Τα νέα αγωνιστικά δεδομένα

Next post

Ο Ντανίλο στην θέση του Οκριασβίλι