PhotostoryΡετρο

Πρωταθλητές αλλά… ανεπίσημα!

Η τούρκικη εισβολή του 1974 και η κατοχή του 38% της Πατρίδας μας δεν επέστρεψε στην Ομάδα μας να συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Η ΚΟΠ δεν δέχτηκε την αρχικά συμμετοχή μας στο κυπριακό πρωτάθλημα και στην συνέχεια, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, μας δέχθηκε αλλά με ανεπίσημο χαρακτήρα!
Η επίσημη βαθμολογία της Ομοσπονδίας δείχνει πρωταθλήτρια την ομόνοια αλλά στην πραγματικότητα κορυφαία ομάδα σε όλα ήταν ο ΑΠΟΕΛ μας ο οποίος με άνεση τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας με τις περισσότερες νίκες (22) και τις λιγότερες ήττες (2). Σε 28 αγώνες πετύχαμε 98 τέρματα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών αλλά δυστυχώς τίποτα δεν μας αναγνωρίστηκε.

Ο Θρύλος μας δέκτηκε από την βάρβαρη εισβολή διπλό και μεγάλο τίμημα. Ακόμα δεν κατάλαβε κανένας γιατί η ΚΟΠ δεν δέκτηκε την επίσημη συμμετοχή μας στο κυπριακό πρωτάθλημα. Μας στέρησαν ένα τίτλο πρωταθλήματος και ένα απίστευτο, ανεπανάληπτο ρεκόρ…

Στην σημερινή μας φωτογραφία, εντυπωσιακή φάση από αγώνα με την ομόνοια το 1975. Δείτε τον τρόπο που αποκρούει ο σπουδαίος Γιώργος Παντζιαράς.

Previous post

Συνεχίζει με 4-4-2 ο Φινκ

Next post

Δημοκρατικοί αρουραίοι