Τα ΜΜΕ για 'μας

Για πολλούς λόγους…

Ένα ντέρμπι με την Ομόνοια είναι πάντα σημαντικό, ανεξαρτήτως της κατάστασης των δύο ομάδων και των αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν. Για το ΑΠΟΕΛ αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο σημαντικός ο αυριανός αγώνας κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, αφού θα έχει τη δυνατότητα να δείξει αν μπορεί να αντιδράσει σωστά μετά την ήττα από την ΑΕΚ που ήρθε μετά από άσχημη εμφάνιση και το ταρακούνημα που ακολούθησε.

Ο Τόρστεν Φινκ καλείται να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να παρουσιάσει το ΑΠΟΕΛ πιο ανταγωνιστικό και σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Το πόσο μπορεί να αλλάξει η ομάδα μέσα σε λίγες μέρες είναι το μεγάλο ερωτηματικό που θα απαντηθεί στο γήπεδο.

Το ΑΠΟΕΛ πέραν από το ότι στοχεύει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, αν καταφέρει να φέρει σε πέρας με επιτυχία τη σημερινή του αποστολή θα κερδίσει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και δυναμική.

Από πλευράς επιλογών ο Γερμανός προπονητής προετοίμασε το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει τον τραυματία Γκόμες και τον Πάρντο που κρίνεται ανέτοιμος. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να αλλάξει όλη την ομάδα. Θα είναι κάτω από τα δοκάρια ο Χιώτης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σέρτζιο και στο αριστερό ένας εκ’ των Ρίισε ή Αντωνιάδη, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καρλάο και Αμορίν, ο οποίος επιστρέφει στην ενδεκάδα. Στο κέντρο δύσκολα θα αλλάξει το δίδυμο Μοράις-Λάνιγκ παρά το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καλά στον αγώνα με την ΑΕΚ και σε ρόλο επιτελικού μέσου θα αγωνιστεί ο Ντε Βινσέντι. Τις δύο θέσεις στα επιθετικά άκρα διεκδικούν οι Χαραλαμπίδης, Ναφίου, Αλωνεύτης και Σέρινταν και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζιμπούρ που είναι έτοιμος και επιστρέφει στην ενδεκάδα.

 

Κώστας Παναγιώτου sportfm.com.cy

Previous post

Το «αντίο» του Μαντούκα

Next post

Ατυχία για Πιέρο