Τα ΜΜΕ για 'μας

Βρήκε (πάλι) τον τρόπο ο «Ντέβι»

Πάρα πολλοί είναι οι πανηγυρισμοί που έκλεψαν την παράσταση στα ποδοσφαιρικά (κυρίως) γήπεδα. Άλλοι ξεσήκωσαν τα πλήθη και άλλοι προκάλεσαν σωρεία συζητήσεων. Από τη στιγμή που το γκολ αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, είναι επόμενο αρκετοί ποδοσφαιριστές να σκαρφίζονται διάφορα σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την έκρηξη της χαράς τους ή να περάσουν ακόμη και μηνύματα στην εξέδρα.

Όπως για παράδειγμα ο Τομάς ντε Βινσέντι. Στη λήξασα σεζόν και δη στο ματς της 21ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα, όταν «υπέγραφε» με δεύτερο προσωπικό γκολ τη νίκη του ΑΠΟΕΛ, πανηγύρισε μπροστά από την εξέδρα της αντίπαλης ομάδας, βάζοντας και τα δύο χέρια πίσω από τ’ αφτιά του (δεξιά στη φωτογραφία). Τότε, η ενέργειά του είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Φέτος, στο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, σφράγισε την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ομόνοια, γράφοντας στο 78′ το 3-0 με πανέξυπνο πλασέ. Όπως φαίνεται αριστερά στη φωτογραφία, ο Αργεντινός βάζει το ένα χέρι στο αφτί και με το άλλο κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση της σιωπής, απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους οπαδούς της ίδιας της ομάδας του. Τι να ήθελε να πει άραγε ο ποιητής; Ήταν λογικό οι κινήσεις να συζητηθούν ευρέως από την πρώτη στιγμή, ιδιαίτερα απ’ όσους βρίσκονταν στο κάτω διάζωμα της δυτικής εξέδρας του ΓΣΠ.

Το εν λόγω γκολ ήταν το πρώτο του «κανονικό» στις εγχώριες υποχρεώσεις. Και το χαρακτηρίζουμε «κανονικό» υπό την έννοια πως για αυτό που πέτυχε στη φάση των «16» του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση. Η μπάλα τον βρήκε και από εκεί κατέληξε (κάτι σαν σπόντα) στα δίχτυα.

Ξέσπασε ο «Ντέβι» την Τετάρτη, αλλά με τον λάθος τρόπο. Ήθελε κάτι να πει στους φίλους των γαλαζοκίτρινων με τη… γλώσσα του σώματος. Ίσως να τους θεωρεί συνυπεύθυνους για το γεγονός πως παρουσιάζεται κατώτερος των προσδοκιών ένεκα της κριτικής που ασκείται, ξεχνώντας πως η μπάλα ήταν και παραμένει στα πόδια του.

Ό,τι και να ήθελε να πει ο 26χρονος, οι κινήσεις του, εκτός από αχρείαστες, κρίνονται και υπερβολικές. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που το καλοκαίρι «βομβάρδισε» τη διοίκηση ώστε να γίνει εφικτή τελικά η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που μέχρι προ μηνών τον είχε στηρίξει για να βρει τον περσινό του καλό ρυθμό. Και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, εν τέλει, είναι αυτός που θα του δώσει την απαραίτητη ψυχολογία ώστε το γκολ απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο να αποτελέσει την αφετηρία για καλύτερες εμφανίσεις στην τελική ευθεία των υποχρεώσεων.

Οπόταν, απαιτείται και ο ανάλογος σεβασμός. Τόσο από τον «Ντέβι» όσο και από τον κάθε «Ντέβι». Ο Αργεντινός οφείλει να είναι πιο προσεχτικός, ειδικά τώρα που δείχνει σημεία… (αγωνιστικής) ζωής.

Goal News

Previous post

Έτσι για το νταμπλ

Next post

Εξιτήριο ο Πιέρος