ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Υπομονή και στήριξη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας μας, Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Pressing» με τον Ανδρέα Βιολάρη για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ομάδα μας.

Αναλυτικά:

Για την επιτυχία του Θρύλου μας: «Αυτό που φέρνει την επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ που είναι η νοοτροπία της ομάδας έχει να κάνει και με το μπόλιασμα των ποδοσφαιριστών που είναι χρόνια στην ομάδα αυτής της πίστης στους νεαρότερους. Καλύτερο φάρμακο της αποτυχίας είναι να κοιτάζεις το επόμενο παιχνίδι».

Για το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ: «Ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε τον Απόλλωνα. Η ατμόσφαιρα έχει μια θετικότητα όταν είσαι στην πλευρά του νικητή. Είναι καλό να υπάρχει μια διακοπή μετά από μια νίκη παρά μια αποτυχία. Ήταν ένα τριήμερο μετά το πέρας του αγώνα με τον Απόλλωνα, όπου ο «Αρχάγγελος» ήταν κενός, λόγω των ρεπό που παραχώρησε ο προπονητής. Υπάρχουν επτά παιδιά που λείπουν στις Εθνικές. Από την Δευτέρα και μετά οι προπονήσεις θα έχουν έντονο τακτικό κομμάτι. Αυτές οι προπονήσεις χθες και σήμερα που ήταν διπλές ήταν περισσότερο ενδυνάμωσης».

Για την εικόνα της ομάδας και τον κόσμο: «Η εμφάνιση μιας αποτυχίας ή μιας κακής αγωνιστικής εμφάνισης πάλι είναι κομμάτι που στον ΑΠΟΕΛ έχει μια συγκεκριμένη βαρύτητα και φέρνει κάποιες παρενέργειες. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τους οπαδούς μας να παρουσιαζόμαστε καλοί και να παίρνουμε και το αποτέλεσμα. Ο σκοπός κάποτε πρέπει να αγιάζει τα μέσα όμως και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά. Δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα. Είμαστε μόνο ένα βαθμό μπροστά. Πρέπει ο κάθε φίλος της ομάδας να αντιληφθεί ότι στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας στο ΓΣΠ αντί να έχουμε έδρα, είχαμε βάρος. Κάναμε το Τσίρειο έδρα μας και πρέπει να θυμίσω ότι τα επτά παιχνίδια που έμειναν, τα πέντε είναι στο ΓΣΠ. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας. Ο κόσμος πρέπει να είναι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υποστηρικτικός».

Για την μείωση του κόσμου και την κάρτα φιλάθλου: «Δεν ξέρω ποιο είναι το πιο εμπορικό παιχνίδι φέτος, αφού η ΚΟΠ δεν ανακοίνωσε τα εισιτήρια. Μιλάμε για τραγικούς αριθμούς. Τι να περιμένουμε τις 10 και τις 15 χιλιάδες; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ραγδαία μείωση του κόσμου πρέπει να σταματήσουμε να την αντιμετωπίζουμε ως παράγωγο άλλων προβλημάτων. Ναι υπάρχουν κι αλλά, όμως από την αναλογική μείωση έγινε γεωμετρική. Είναι η κάρτα φιλάθλου. Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική να το αντιμετωπίσουμε».

Για τον Γκέντσογλου και τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Σάββας ένιωσε μια ενόχληση στην χθεσινή προπόνηση στον τετρακέφαλο και αντιμετωπίζει μια θλάση. Θα ακολουθήσει φυσιοθεραπεία και την Τετάρτη με την επιστροφή των διεθνών θα επαναξιολογηθεί για να δούμε αν προλαβαίνει το ντέρμπι με την Ομόνοια. Ο Μπέζιακ μπήκε κανονικά και δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Ο Βούρος αναμένεται να μπει κανονικά πίσω στις προπονήσεις από τη Δευτέρα. Ο Ιωάννου είναι εκτός λόγω της αποβολής στο ντέρμπι. Παίξαμε επτά φορές Ευρώπη τα τελευταία 11 χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να ισορροπήσει σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη και να έχει τόσην επιτυχία. Δεν περιμέναμε να δούμε τι έπαθε φέτος η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας στο θέμα τραυματισμών. Τα περάσαμε από πρώτο χέρι εδώ και χρόνια, αλλά βρήκαμε τις ισορροπίες».

Για το γεγονός ότι μειώθηκε ο κόσμος, αλλά και τα προστίματα των ομάδων: «Έχουμε μέσο όρο 3600 εισιτήρια στον ΑΠΟΕΛ εντός έδρας φέτος. Πέρσι τα προστίματα που πληρώσαμε ήταν 70.000 ευρώ. Πέρσι όμως είχαμε 210 χιλιάδες ευρώ από τις εισπράξεις μόνο από τα εισιτήρια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάναμε την κάρτα φιλάθλου μειώθηκαν τα προστίματα, από τη στιγμή που δεν έχουμε κόσμο, αν αυτό αφορά τους οργανωμένους. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να θέλει να μην έρχονται οι οργανωμένοι στα γήπεδα».

Για την μουρμούρα του απαιτητικού κόσμου του ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ έχει να παίξει 3-5-2 εδώ και τέσσερα παιχνίδια. Στο τελευταίο παίξαμε 3-4-3. Ένα καλό 3-5-2 είναι το σύστημα που μας έφερε 9 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους. Αν θέλουμε να δούμε έναν ΑΠΟΕΛ που έχει σταθερότητα πρέπει να αφήσουμε και τον προπονητή τον ίδιο. Ο κ. Τραμετσάνι μεταμόρφωσε την ομάδα προς το καλύτερο. Η προσέγγιση είναι που πρέπει να κριθεί αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τραμετσάνι θα μείνει. Αλλά πρέπει να δείχνουμε υπομονή. Δεν γίνεται μετά από μια ισοπαλία με την ΑΕΚ να έχουμε ένα συγκεκριμένο κλίμα και μετά από τη νίκη επί του άμεσου ανταγωνιστή μας να είναι άλλη. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μας. Η στήριξη αυτή τη στιγμή είναι το πιο ωφέλιμο».

Previous post

Θαυμασμός για τον Τάμαρι

Next post

Θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό