ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

«Ξεκαθαρίζουμε και προχωρούμε»

Για όλα τα θέμα που μας απασχολούν μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας μας Νεκτάριος Πετεβίνος, στον απόηχο της απώλειας του κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την απώλεια του κυπέλλου: «Κάθε επόμενη μέρα μιας ήττας ούτε χαρούμενη είναι ούτε μπορώ να πω ότι είναι εύκολη να δει χειριστείς, πόσο μάλλον όταν χάνεις ένα τρόπαιο. Χτες χάσαμε ένα τρόπαιο το το οποίο δεν αποδείξαμε μέσα στον αγωνιστικό ότι πήγαμε για να το κερδίσουμε. Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ΑΕΛ.

  • Πρέπει να δούμε το τι κάναμε εμείς λάθος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να μην δούμε μέσα στο γήπεδο το καλύτερο που μπορούσαμε να βγάλουμε. Στο 90λεπτο αυτό που συνέβητε είναι το εξής. Η ΑΕΛ δεν φημίζεται για τις επιθετικές τις αρετές αλλά φημίζεται για την πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία, τα καλά στημένα και η δύναμη.
  • Δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και από εκεί και πέρα καλεστήκαμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι. Όσο και να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο 2ο ημίχρονο ήμασταν πολύ πιο απαιτητικοί όσο αφορά στην κατοχή όμως την ίδια ώρα χτυπούσαμε πάνω στο αμυντικό τείχος της ΑΕΛ. Η ΑΕΛ προσπάθησε να κερδίσει χρόνο με κάθε τρόπο και αυτό το διαχειριστήκαμε με πολλή νευρικότητα. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε δεύτερο γκολ από δικό μας λάθος πρέπει να μεμφόμαστε τον εαυτό μας.
  •  Ολοκληρώσαμε τη χρονιά ως πρωταθλητές αλλά δυστυχώς την ίδια ώρα κλείνουμε τη χρονιά με ένα άσχημο τρόπο στο τι θα αφήσουμε στον κόσμο μας το καλοκαίρι. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι στο ποδόσφαιρο πάντα αφήνεις την εικόνα του τελευταίου αγώνα. Από τους τέσσερις τελικούς που αγωνιστήκαμε τα τελευταία χρόνια, χάσαμε τους τρεις. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην σκεφτόμαστε κάτι άλλο».

Αν επηρέασαν οι διαρροές την ομάδα: «Οι ευθύνες βαραίνουν όλους, ειδικά το τελευταίο τριήμερο. Δεν αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα την όλη κατάσταση, υπήρξαν και κάποιες διαρροές που πρέπει να ελέγξουμε. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών έκαναν κακό στην ομάδα»

Αν θα αποχωρήσει ο Τραμετσάνι: «Το θέμα προέκυψε εδώ και τρεις βδομάδες και έπρεπε να μείνει στα εσωτερικά του συλλόγου. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη θέση είτε από τον προπονητή είτε από τον ΑΠΟΕΛ. Επιτρέψετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα εσωτερικά και από εκεί και πέρανα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις».

Για τον προγραμματισμό: «Ξεκινά μια καινούρια περίοδος από σήμερα. Η δουλειά τώρα ξεκινά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αρκετά πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν. Θα προκύπτουν εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα σε διάφορα μέτωπα. Από σήμερα ξεκινούμε το νέο κεφάλαιο. Θα είναι ταχείς οι εξελίξεις για να είναι έτοιμη η ομάδα για την Ευρώπη».

Αν θα αποχωρήσει ο Καρλάο: «Το αν συνεχίζει ή όχι είναι κάτι το οποίο θα το καθορίσουν οι εξελίξεις με βάση της συμβατικές υποχρεώσεις που υπάρχουν. Επιτρέψτε μου να επιφυλαχθώ».

Για τον Μοράις: «Υπάρχει ένα ραντεβού το απόγευμα με τον Μοράις».

Αν πήρε ο ΑΠΟΕΛ απάντηση από το ΓΣΠ: «Δεν έχουμε ακόμη απάντηση από το ΓΣΠ όμως είναι και αυτό θέμα ημερών, όμως είναι το οποίο πρέπει να τρέξουμε. Από σήμερα θα είναι μια περίοδος εξελίξεων».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομάδας μας μίλησε το μεσημέρι και στον Super Sport fm 104.0

Για την επόμενη μέρας της απώλειας του Κυπέλλου;
«Δεν είναι καλή η μέρα μετά την απώλεια ενός τροπαίου. Δεν είναι και η πιο εύκολη διαχείριση. Ποδοσφαιρικά το παιχνίδι δεν μας βγήκε. Ήρθε το πρώτο γκολ από μια στημένη φάση και αυτό δημιούργησε άλλες ισορροπίες βγάζοντας τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου που είναι η συμπαγής άμυνα. Έβγαλε και το δικό μας μειονέκτημα, αυτό που όταν δεν βρίσκουμε κενούς χώρους δυσκολευόμαστε. Αυτό ήταν φανερό στο α΄ μέρος αλλά και στην αρχή του β΄ μέρους όταν αυξήσαμε την κατοχή. Σταματούσαμε στο αμυντικό τείχος της ΑΕΛ. Κάναμε ακόμα ένα πιο μεγάλο λάθος, παρασυρθήκαμε από κάποια συμβάντα στο γήπεδο. Σε έναν τελικό Κυπέλλου η ομάδα που προηγείται προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, είναι φυσιολογικό αλλά δεν το διαχειριστήκαμε με σωστό τρόπο, το διαχειριστήκαμε με νεύρα. Σε έναν τελικό πρέπει να είσαι όσο πιο ψύχραιμος γίνεται και δεν το βγάλαμε αυτό στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ γιατί κάθε φορά που κατακτά ομάδα ένα τρόπαιο δεν είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα αλλά μιας μακράς προσπάθειας. Το αξίζει γιατί εμείς δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε να παρουσιαστούμε. Αγωνιστικά κλείσαμε πολύ καλά την χρονιά και αποδείξαμε στα παιχνίδια πρωταθλήματος ότι είχαμε αυτοσυγκέντρωση και με δύο νίκες μετά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Στον τελικό τα κάναμε όλα λάθος και αυτό πρέπει να το χρεώσουμε στον εαυτό μας».

Όσα κυκλοφόρησα τις προηγούμενες  μέρες επηρέασαν αρνητικά την ομάδα;
«Υπάρχουν δύο σημεία που επηρέασαν την ομάδα. Το πρώτο είναι η ατμόσφαιρα πριν τον τελικό με όλα αυτά που αναφέρθηκαν στον τύπο και δεν ήταν σωστό να γίνουν διαρροές. Το δεύτερο έχει αγωνιστική προσέγγιση. Χάνουμε τον τρίτο από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς όντας πρωταθλητές και αυτό φαίνεται ότι επηρεάζει. Δεν έχουμε δηλαδή ντο μυαλό μας 100% στον στόχο του Κυπέλλου. Πρέπει να το αξιολογήσουμε, να το αντιληφτούμε και να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη φορά»

Πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα;
«Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και θα ξεκαθαρίσουν αυτή την εβδομάδα».

Επίκειται κάποια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή;
«Υπολογίζω ότι τα πράγματα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την Κυριακή. Δεν υπάρχει κάτι ορισμένος. Υπάρχει ένα πλάνο που αφορά κάποιες άλλες εξελίξεις αλλά πρέπει να το κοιτάξουμε και αυτό άμεσα χωρίς να μένουμε στο περίμενε. Είναι σημαντική η περίοδος, θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλα όσα πρέπει να ξεκαθαριστούν».

Ήταν ξαφνικό το θέμα, εκεί που έδειχναν όλα καλά, προέκυψε αυτή η είδηση. Πότε προέκυψε αυτό;
«Επί το πλείστον το 80% δεν ισχύει από αυτά που γράφονται. Οι διαρροές μας στοίχησαν και πρέπει να το δούμε εσωτερικά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα σε ότι αφορά τις προθέσεις και το επαναλαμβάνω αυτό. Το θέμα τρέχει εδώ και κάποιες εβδομάδες αλλά αυτό που είπαμε ότι πρέπει να τελειώσουν οι υποχρεώσεις και μετά θα δούμε. Και οι δύο πλευρές ήταν σωστές και λειτούργησαν όπως έπρεπε μέχρι και μια μέρα πριν τον τελικό. Η κάθε οικογένεια έχει τα θέματα και τις συζητήσεις. Αντιμετωπίσαμε αρκετά τέτοια θέματα και πιο σημαντικά και λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας».

Τι γίνεται με τον Καρλάο; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του;
«Χθες αποχαιρέτησαν πολλοί παίκτες συμπαίκτες τους. Φεύγουν πολλοί που δεν θα επιστρέψουν και δεν ήταν ευχάριστο το κλίμα γιατί προερχόμασταν από μια ήττα. Επέτρεψε μου να επιφυλαχθώ, να τελειώσουν κάποια συμβόλαια και μετά να μιλήσουμε για αποχωρήσει».

Έχουν παρθεί αποφάσεις;
«Σαφώς και υπάρχει πλάνο και όταν διεκπεραιώνεται κάτι θα το ανακοινώνουμε. Θα υπάρξει συνάντηση σήμερα με τον Μοράις και θα δούμε αν υπάρξει κατάληξη».

Για τις προτεραιότητες…
«Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με ο υφιστάμενο ρόστερ και από σήμερα και μετά θα είναι μέρες εξελίξεων. Φεύγουν για διακοπές οι παίκτες αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο κρίσιμη περίοδος καθώς θα πρέπει να χριστεί η ομάδα μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας που οριοθετείται κοντά στις 20 Ιουνίου».

Για τον Λαφράνς, θα έρθει στην ομάδα σας;
«Δεν αναφέρομαι σε κανέναν ποδοσφαιριστή εγώ. Συγνώμη που σας απογοητεύω. Δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Μέχρι τις 31 Μαΐου ανήκει στην ΑΕΛ. Αν βγει ανακοίνωση δεν αλλάζει κάτι. Είχαμε την ίδια περίπτωση πριν μερικές μέρες με τον Ουζόχο. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί».

Previous post

Αποχαιρέτησε ο Καρλάο

Next post

Η (νέα) μεγάλη πρόκληση των ομίλων