Τα ΜΜΕ για 'μας

Το όνομά του τα λέει όλα…

Ασφαλώς και δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Τιμούρ.

Ο 47χρονος τεχνικός κουβαλά ολόκληρη ιστορία πίσω του και το γεγονός και μόνο ότι έκανε ένα τέτοιο deal, αποδεικνύει τι εστί Κετσπάγια!

Μόνο αυτός θα μπορούσε να «τολμήσει» από πολλές απόψεις να ανοίξει μια τέτοια καινούργια σελίδα στην καριέρα του. Οι λόγοι και οι αιτίες σε όλους προφανείς. Ο κόσμος όλος γνωρίζει τον πρότερο βίο του Τιμούρ, γι’ αυτό και η έκπληξη στο άκουσμα της είδησης ότι ο Κετσπάγια αναλαμβάνει τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κετσπάγια με την κίνησή του έδωσε και πολλές απαντήσεις ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και τις προκλήσεις στη ζωή του.

Στα 47 του χρόνια άλλωστε έδωσε πολλές φορές «απαντήσεις» για το ποιόν, τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τον τρόπο που φιλοσοφεί τη ζωή και το ποδόσφαιρο. Από τα 11 του χρόνια, όταν ο πατέρας του πουλούσε το αυτοκίνητό του για να τον εγγράψει σε ποδοσφαιρικό σχολείο, μέχρι χθες που έδωσε τα χέρια με τον Πρόδρομο Πετρίδη, η ιστορία του θα μπορούσε να γυριστεί μέχρι και σε ταινία.

Σταχυολογώντας μερικά από τα κατορθώματα του Τιμούρ, ασφαλώς και σημείο αναφοράς δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από το 1991, όταν ο τότε πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Άγκελ Ιορντανέσκου, ταξίδευαν στην Γεωργία για να αρπάξουν τον 23χρονο τότε Τιμούρ.

Έκτοτε ακολούθησε μια λαμπρή πορεία από την «Κυρία», στην ΑΕΚ (το 1994), όταν ο Γιώργος Σαββίδης σφύριξε στ’ αυτί του Μπάγεβιτς τι παικταράς υπήρχε στα κυπριακά γήπεδα. Ο Κετσπάγια γράφει τη δική του ιστορία και στην ΑΕΚ και παρότι έμεινε με το παράπονο ότι δεν κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, το οποίο δικαιούταν, μένει ελεύθερος, για να τον ανακαλύψει τη φορά αυτή ο Νταγκλίς και να τον πάρει στη Νιούκασλ.

Αν και δεν μπόρεσε ούτε με την αγγλική ομάδα να κατακτήσει κάποιο τίτλο, παρά τις δυο παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον αγγλικό σύλλογο για πρώτη φορά (1998-1999) σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ! Από τη Νιούκασλ παίρνει τον δρόμο για τη Γουλβς (έναντι 900.000 λιρών Αγγλίας) και από εκεί στη Νταντί και το 2002 παίρνει την απόφαση και γυρίζει στην Ανόρθωση.

Goal

Previous post

Θεοδωρόπουλος: «Η Κύπρος είναι ελληνική, όπως και ο ΑΠΟΕΛ»

Next post

Ανύψωση του ηθικού των παικτών