Ποδοσφαιρο

Τίτλος και κριτική…

Αποτελεί σίγουρα πρωτόγνωρο γεγονός. Το ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος και του 24ου στην ιστορία του και σε τρεις μέρες θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου. Και όμως η ομάδα αυτή, η οποία σε λίγες μέρες ίσως φθάσει στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, δέχεται κριτική για την απόδοση της.

Και δικαίως προκύπτει το φαινόμενο αυτό! Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το ΑΠΟΕΛ δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι πρώτοι που αναγνωρίζουν το πρόβλημα αυτό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι του.

Γι’ αυτό και οι δύο αλλαγές προπονητών, οι συχνές επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης στον «Αρχάγγελο» και πολλά άλλα μέτρα και συγκεκριμένες ενέργειες (κάποια γνωστά, κάποια όχι) σε μια προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσης συγκεκριμένων αρχικά παικτών και κατ’ επέκταση συνολικά της ομάδας.

Φυσιολογικά προκύπτει το σκηνικό αυτό της κριτικής και σε μεγάλο βαθμό του προβληματισμού. Γιατί το ΑΠΟΕΛ μας συνήθισε τα τελευταία χρόνια σε πολύ καλύτερες εμφανίσεις. Γιατί ο βασικός κορμός ποδοσφαιριστών δεν άλλαξε αλλά και γιατί στο ρόστερ του το ΑΠΟΕΛ διαθέτει και αδρά πληρώνει, ποδοσφαιριστές με πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ αυτήν που αντανακλά στην απόδοση τους στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από τριανταπέντε αγώνες πρωταθλήματος και άλλους έξι στο κύπελλο και μόλις δύο παιγνίδια πριν το τέλος, υπάρχει ακόμη περιθώριο αγωνιστικής βελτίωσης στη γενική εικόνα της ομάδας; Με ρεαλιστική προσέγγιση όχι.

Αυτό για το οποίο υπάρχει δυνατότητα, είναι να βρεθεί το ΑΠΟΕΛ και κυρίως παίκτες – κλειδιά σε μια καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, τόσο στον τελικό κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης, όσο και στη τελευταία αγωνιστική στο «Αμμόχωστος», πάνω τους να στηριχθεί η συνολική προσπάθεια και γιατί όχι η κατάκτηση και των δύο τίτλων.

Είναι δύο παιγνίδια, ειδικά ο τελικός στο ΓΣΖ με ιδιαιτερότητες. Αν μη τι άλλο στον αγώνα της Τετάρτης, το άγχος (που τόσο επηρέασε χθες) αυτή τη φορά θα είναι μοιρασμένο, αν και πέραν από το γόητρο η κρισιμότητα και η πίεση για την κατάκτηση του κυπέλλου, για την αντίπαλο ομάδα της ΑΕΛ λογικά θα είναι μεγαλύτερη, λόγω Ευρώπης…

Έχοντας σχεδόν σε απόλυτο βαθμό εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ποντάρει στην καλή ψυχολογία άρα και στον περιορισμό στο ελάχιστο των λαθών, συνέπεια της νευρικότητας που υπήρχε στο χθεσινό ντέρμπι. Σε αυτά και σε συνδυασμό με το πάθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του χθες στο ΓΣΠ, μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Την υστάτη έστω, το ΑΠΟΕΛ είναι σε θέση να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα τον αγωνιστικό χώρο και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη χρονιά, επαναλαμβάνοντας την περσινή ιστορική επιτυχία.

Απ’ εκεί και πέρα, ακόμη και στο ενδεχόμενο απόλυτης επιτυχίας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, με πολύ περισσότερη δουλειά, με πολύ μεγαλύτερη την ανάγκη σωστών και σημαντικών αποφάσεων, γι’ αυτά όμως υπάρχει χρόνος, μετά τις 24 Μαίου…

 

24sports.com.cy

Previous post

Οι σαμπάνιες στην κατάψυξη

Next post

Η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛίστα