Ποδοσφαιρο

Τα αίτια που έφεραν τα αναπάντεχα στραβοπατήματα

Πέρασαν εννέα ολόκληρες αγωνιστικές για να βιώσει την στεναχώρια μίας ήττας ο ΑΠΟΕΛ. Η προηγούμενη φορά που είχαν χάσει οι γαλαζοκίτρινοι ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 από την ΑΕΚ στη Λάρνακα (10η αγωνιστική). Και η στεναχώρια από την αποτυχία απέναντι στην Πάφος FC, αναμφίβολα μοιάζει μεγαλύτερη διότι κόλλησε με το 0-0 της 18ης αγωνιστικής απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη. Από τους διαθέσιμους έξι βαθμούς απέναντι σε δύο ομάδες αουτσάιντερ, ο ΑΠΟΕΛ πήρε μονάχα τον έναν. Και μάλιστα στην έδρα του. Σαν να σφουγγάρισε με λίγα λόγια στο ίδιο του το σπίτι και γλίστρησε στο βρεγμένο πάτωμα.

Τα δύο μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την άσχημη αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, δημιουργούν προβληματισμό, αλλά όχι πανικό. Ο Πάολο Τραμετσάνι καλείται πλέον να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και να βρει λύσεις. Να ηρεμήσει πρώτα ο ίδιος διότι τα νεύρα του ήταν πολλά απέναντι στην Πάφο κι επέφεραν μάλιστα και την αποβολή του και μαζί με τους ποδοσφαιριστές του να επιδιώξει τη βελτίωση και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Το Goal.com.cy παρουσιάζει κάποια από τα αίτια που έφεραν τον ΑΠΟΕΛ στο χείλος του γκρεμίσματός του από την κορυφή!

1) Ένας από τους βασικούς πυλώνες της άκρως επιτυχημένης πορείας από τη μέρα που ανέλαβε ο Ιταλός τεχνικός μέχρι σήμερα, ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Κόντρα στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ φανέρωσε πολλές αδυναμίες με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι αντίπαλοι επιθετικοί να κάνουν ό,τι θέλουν (βλέπε το στιγμιότυπο με τον Ράκελς και τον Βούρο στο δεύτερο γκολ της Πάφου). Τείνει να μετατραπεί σε «αχίλλειο πτέρνα» για τον ΑΠΟΕΛ η αμυντική αστάθεια που παρουσίασε με την Πάφο; Δύσκολο, διότι η συνολική παρουσία των γαλαζοκίτρινων στην οπισθοφυλακή, άλλα έχει δείξει. Πριν από το παιχνίδι του σαββατόβραδου της 2ας Φεβρουαρίου, ο ΑΠΟΕΛ είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 15 τέρματα (14 έχει η ΑΕΚ και τόσα είχε κι ο Απόλλωνας πριν από το ντέρμπι με την Ανόρθωση όπου ηττήθηκε με 0-1). Να ένα σημείο λοιπόν που χρειάζεται άμεση βελτίωση.

2) Για δεύτερο σερί παιχνίδι (τρίτη φετινή συνολικά στο πρωτάθλημα), ο Νούνο Μοράις απώλεσε πέναλτι. Με Αλκή και Πάφο, το πλήρωσε αυτό ο ΑΠΟΕΛ. Ίσως πλέον να χρειαστεί αλλαγή εκτελεστή ή ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να βελτιωθεί στα κτυπήματά του.

3) Ο ΑΠΟΕΛ δεν δημιούργησε ευκαιρίες με την ίδια ευκολία που το έκανε σε προηγούμενα ματς, και όταν το έκανε, δεν το αξιοποίησε. Επιπολαιότητα, «αοσμία», αργή ανάπτυξη και επιθετική λειτουργία χωρίς φαντασία και καθαρό μυαλό, είναι κάποια από τα σημεία στα οποία υστέρησε επίσης ο ΑΠΟΕΛ. Η Πάφος είχε κλείσει άριστα τους διαδρόμους στον ΑΠΟΕΛ ο οποίος έχασε και το στοιχείο του «αιφνιδιασμού», κάτι που φαίνεται να του στοιχισε, όπως έγινε και με την Αλκή (0-0).

4) Οι ομάδες παρουσιάζονται πλέον διαβασμένες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αμύνονται πολύ καλά, τον οδηγούνε σε μία «φλύαρη» και ανούσια κατοχή μπάλας, ενώ μπλοκάρουν τις ατομικές ενέργειες των παικτών του. Παράλληλα, δείχνουν να ξέρουν πως ακριβώς να τον πληγώσουν στην κόντρα επίθεση. Αυτό δεν διαπιστώθηκε μόνο στα ματς με Αλκή και Πάφο όπου δεν κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά κι απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο την 17η αγωνιστική.

Του Χρίστου Θεοχάρους στο Goal

Previous post

Ενσούε: «Θα επιστρέψουμε και θα επιτύχουμε τους στόχους μας»

Next post

Προβληματίζει με την απόδοση του ο Καρλάο