Ποδοσφαιρο

Σε εξέλιξη η διαδικασία για τον σέντερ φορ

Ο κατάλογος που δήλωσε το ΑΠΟΕΛ για τους αγώνες με τη Σούντουβα, ουσιαστικά οριστικοποιεί αρκετά πράγματα, έστω και αν από πλευράς γαλαζοκιτρίνων λέγεται ότι δεν σημαίνει κάτι περισσότερο από τις επιλογές που θέλει να έχει για τις αναμετρήσεις με τους Λιθουανούς ο Πορτογάλος προπονητής.

Κατ’ αρχήν γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο Πραξιτέλης Βούρος για τη νέα χρονιά δεν θα πάρει θέση στο ρόστερ της ομάδας και θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού κατά πάσα πιθανότητα σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Ελλαδίτης αμυντικός με τον Νσούε να μένει εκτός λόγω του τραυματισμού του και μοναδική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας τον Ζίφκο Μιλάνοφ δεν πήρε θέση στον κατάλογο κάτι που τον φέρνει ουσιαστικά εκτός ρόστερ και για το πρωτάθλημα με τις προθέσεις του προπονητή του να γίνονται ξεκάθαρες. Απ’ εκεί και πέρα ο Νσούε σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα χρειαστεί άλλες 5-6 μέρες για να αποθεραπευτεί και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος για τα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα καθώς δεν δηλώθηκε για τις αναμετρήσεις με την Σούντουβα.

Για τους Ντένις Πολιάκοφ και Τόμι Ορ, επιβεβαιώνεται αυτό που ήταν αναμενόμενο αφού δεν υπολογίζονται στο πλάνο για τη νέα χρονιά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ρουέδα ο οποίος έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να είναι έτοιμος για να αγωνιστεί και επίσης δεν θα εγγραφεί στο ρόστερ. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τους τρεις ποδοσφαιριστές κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι στις επιλογές του προπονητή. Θα είναι ιδανικό αν βρεθούν ομάδες να τους αποκτήσουν για να περιοριστεί το οικονομικό κόστος για το ΑΠΟΕΛ και καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Με το ξεκαθάρισμα ουσιαστικά να έχει γίνει μέσα από τις επιλογές που έκανε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ για τον ευρωπαϊκό κατάλογο, το ΑΠΟΕΛ έχει κλείσει τις 14 από τις 15 θέσεις μη Κύπριων ποδοσφαιριστών που κατέχουν οι 13 που συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές ενόψει Σούντουβα και είναι οι Ντελατόρε, Μοράις, Καρλάο, Καζού, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Μιλάνοφ, Ποτέ, Ρομό, Ταβάρες, Σόουζα, Βάτερμαν και Ζαχίντ καθώς και ο Νσούε που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Την 15η θέση για να κλείσει το ρόστερ θα πάρει ο σέντερ φορ που θα αποκτηθεί και η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι διοικούντες το ΑΠΟΕΛ προχωρούν την όλη διαδικασία και ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα έχουν καλά νέα και για την στελέχωση με επιθετικό κορυφής. Το ΑΠΟΕΛ ψάχνει για ένα ποδοσφαιριστή που θα έχει το εύκολο γκολ και τέτοιες περιπτώσεις έχει εντοπίσει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Απ’ εκεί και πέρα τρεις ποδοσφαιριστές, οι Ρόλαντ Σάλαϊ, Λέο Νατέλ και Μούσα Τάμαρι παίρνουν θέση στον κατάλογο Β’ και δεν επηρεάζουν το ρόστερ όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις παρά μόνο τον αριθμό ξένων (μη κοινοτικών) καθώς παίρνουν θέση ξένου οι Νατέλ και Τάμαρι.

 

 

sportfm

Previous post

Ολόκληρο το πρόγραμμα μας στο νέο Πρωτάθλημα

Next post

Οριστική και αμετάκλητη η απόφαση Ποταμίτη