ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Πετεβίνος: «Ο Μακάρθι θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου το μετεγγραφικό»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας μας, Νεκτάριος Πετεβίνος, παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ ΦΜ, και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ΑΠΟΕΛ το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη νίκη επί της Δόξας: «Είμαστε σε μια φάση που αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι το αυτονόητο. Ξεκαθαρίζω ότι αναγνωρίζουμε σε ποια θέση είμαστε και ότι πρέπει να διορθωθεί πλήρως αυτή  η κατάσταση που άρχισε από την αρχή της σεζόν. Δεν είμαστε η ομάδα που θέλουμε και δεν έχουμε τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα για να την διορθώσουμε. Γενικότερα, μεγάλες ομάδες κινδύνευσαν  ακόμα και με υποβιβασμό όταν δεν αντιλαμβάνονταν την πραγματικότητα. Θέλω να υπογραμμίσω πως η δική μας αντίληψη είναι πραγματική. Η δική μας ομάδα δεν είναι ομάδα. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία, δεν έχουμε όμως διάρκεια. Ο Μακάρθι έχει δώσει έμφαση στο θέμα της έντασης, να είναι προσηλωμένοι οι παίκτες, να βγάζουν μεγαλύτερη προσήλωση. Να είναι αφοσιωμένοι στον στόχο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Θεωρώ πως αρχίζουμε σιγά σιγά να βγάζουμε στοιχεία, όχι πως χθες ήμασταν πολύ καλοί. Από το πρώτο γκολ και μετά, αυτό που πιστεύω είναι ότι μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Αυτή η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο αν το συνδυάσεις με τη δουλειά, θα βγάλεις κάτι καλό».

Και πρόσθεσε: «Η εποχή της φανέλας. Όταν ο ποδοσφαιριστής πάει σε μεγάλη ομάδα, γνωρίζει την βαρύτητα της φανέλας. Πρέπει όμως να θυμόμαστε, πως αυτή την διαφορά ποιος την κάνει; Κυρίως η παρουσία του κόσμου. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που έχει κόσμο. Έχει αφαιρεθεί αυτό το στοιχείο και νομίζω έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όταν δεις ακόμα και τους προπονητές, να λένε πως δεν παίζει ρόλο το εντός έδρας ή εκτός… Κάποια στοιχεία έχουν αναιρεθεί. Περισσότερα στοιχεία βαρούν στην ζυγαριά για τις ομάδες που δεν έχουν αρκετό κόσμο. Φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Κάτι άλλαξε που πρέπει να αντιληφθούμε. Πρέπει να ανατρέψουμε τα αρνητικά στοιχεία και να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για τον κόσμο: «Θα πω ξανά την ατάκα του Μερκή. Ντρέπεται για τη θέση του ΑΠΟΕΛ. Ο Μερκής και όλοι μας, είμαστε δέκτες, ξέρουμε την θέση του ΑΠΟΕΛίστα. Ήμασταν εδώ και στις επιτυχημένες εποχές του ΑΠΟΕΛ. Το 2018-19 που είναι ο τελευταίος τίτλος που απονεμήθηκε και ήταν για τον ΑΠΟΕΛ ο 7ος, δεν υπάρχει άλλη τέτοια περίοδος. Νιώθουμε άσχημα που η εικόνα του ΑΠΟΕΛ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου και όλων μας».

Για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Για εμάς το κάθε επόμενο παιχνίδι, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Είτε είναι η Νέα Σαλαμίνα είτε η Ρεάλ. Με σεβασμός στη Νέα Σαλαμίνα, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, όσο όμως και το μεθεπόμενο κτλπ. Ο Μακάρθι είπε βήμα-βήμα, προχθές χάσαμε. Δεν θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε, είναι να δούμε τα λάθη μας και τους χώρους που πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τα αγωνιστικά: «Ο Γουίλερ δύσκολα θα προλάβει. Είναι μια ατυχία, γι’ αυτό και αναφέρθηκε στον Σιέλη ο προπονητής και πήγε πολύ καλά. Ο Ντε Βινσέντι δεν ξέρω. Για τον Ενσούε και Ανουάρ θα δούμε. Έχει περάσει από εξετάσεις ο Ανουάρ. Πέρασε από εξετάσεις, έχει αιμάτωμα 20 εκατοστών σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Δέχθηκε κλωτσιά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θέλει να αγωνίζεται. Αυτή του η πρόθεση και το γεγονός πως αν νιώθει κάποια ενόχληση δεν σταματά να παίζει, όμως πιθανόν να του στοιχίζει στην απόδοση. Θα κάνει τις θεραπείες ώστε να φύγει το αιμάτωμα. Με καθαρό μυαλό και χωρίς ενοχλήσεις να προσφέρει περισσότερα».

Για τις αλλαγές στο τμήμα σκάουτινγκ: «Ο Μακάρθι συναντήθηκε με τον πρόεδρο και είπε πως θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου το μετεγγραφικό. Γνωρίζοντας κάποια πράγματα και απόψεις του Μακάρθι, η αντίληψη του δεν θα φέρει πολλές αλλαγές, σε σημείο δηλαδή που θα κάνουμε τέσσερις μετεγγραφές. Στο θέμα της στελέχωσης του τμήματος σκάουτινγκ, θα το αξιολογήσουμε εντός των ημερών. Αναμένουμε το τέλος των συζητήσεων με τον Χατζηλούκα, έχει συζητήσει με τον πρόεδρο. Ο Μακάρθι ήρθε πριν 3 εβδομάδες, αξιολογεί την κατάσταση και αναλόγως θα αποφασίσει για την στελέχωση. Θα το δούμε».

Previous post

Συγκινητική ανάρτηση του «Ντέβι»

Next post

Σαν σήμερα...κόντρα στην Σάλκε (βίντεο)