Ποδοσφαιρο

Όταν η μπάλα «καίει»…

Καλύτερος τρόπος για να μελετήσει κανείς τη συμπεριφορά μιας ομάδας και τους παλμούς της «καρδίας» της είναι η χρονική διάρκεια των γκολ στα παιχνίδια της. Δηλαδή, από το πότε σκοράρει και από το πότε δέχεται τέρμα μπορούν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Για τον ΑΠΟΕΛ, πάντως, προκύπτει το εξής ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που λέει ότι, οι «γαλαζοκίτρινοι» σκοράρουν αλλά και δέχονται τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο 15λεπτο του κάθε ημιχρόνου των αναμετρήσεων τους. Πιο συγκεκριμένα, από τα 18 τέρματα που έχουν πετύχει οι πρωτευουσιάνοι, τα μισά (9) σημειώθηκαν μεταξύ των λεπτών 31’-45’+ (5 γκολ) και 75-90’+ (4 γκολ), ενώ σε αυτά τα χρονικά διαστήματα αναγκάστηκαν να μαζέψουν την μπάλα από το πλεκτό τους 5 φορές (2 γκολ στο 31’-45’+ και 3 γκολ στο 75-90’+) από τις 11 συνολικά μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Δηλαδή, το συμπέρασμα που βγαίνει για τον ΑΠΟΕΛ με βάση τα πιο πάνω είναι πως στα κρίσιμα χρονικά σημεία που η μπάλα «καίει» (πριν την ανάπαυλα ή πριν τη λήξη του ματς) η ομάδα είτε ανεβάζει στροφές είτε χαλαρώνει για κάποιον λόγο. Πάντως, όσες φορές σκόραρε στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν για να πάρει προβάδισμα ή για να ισοφαρίσει, ενώ όποτε σκόραρε στο τελευταίο τέταρτο ενός αγώνα ήταν για να αποφύγει κάποιο στραβοπάτημα «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Previous post

Τα ματς που θα χάσει ο Τάμαρι

Next post

Πρώτος με διαφορά στο ranking της ΟΥΕΦΑ