ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Οι αλλαγές στη μεσαία γραμμή

Εδώ και αρκετό καιρό άρχισε να φαίνεται το σοβαρό ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021. Κύριος στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» να καταφέρουν να διατηρήσουν το στέμμα του πρωταθλητή για όγδοη στην σειρά χρονιά. Ένας στόχος που κάθε χρόνο γίνεται όλο και ποιο δύσκολος, καθώς όπως γνωρίζουμε, η παραμονή στην κορυφή είναι πιο δύσκολη από την κατάκτηση της.

Αναλύσαμε σε αρκετά ρεπορτάζ μας τις προηγούμενες ημέρες, την ανάγκη για αναδόμηση στον ΑΠΟΕΛ προκειμένου να αποκτήσει ξανά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν στα χρόνια της κυριαρχίας του και του έλειψαν στην περσινή, «παράξενη» σεζόν. Οι πολλές αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν να κάνουν και με τις τρεις γραμμές, άμυνα, κέντρο επίθεση.

Θα δούμε σε αυτό το ρεπορτάζ τα δεδομένα στη μεσαία γραμμή. Θα καταπιαστούμε σήμερα με τους μέσους με ανασταλτικά κυρίως καθήκοντα και θα ακολουθήσει άλλο αναλυτικό ρεπορτάζ μας, για τους παίκτες των άκρων (μεσοεπιθετικούς) με πιο επιθετικό ρόλο.

Η εμπειρία του Γένσεν

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Μάικ Γένσεν. Ο Δανός έχει την εμπειρία, την ικανότητα και την προσωπικότητα για να έχει ηγετικό ρόλο στη νέα ομάδα που προσπαθεί να χτίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του.

Η πολύ δύσκολη περίπτωση του Άλεφ

Παρά το ότι ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Άλεφ από την Μπράγκα το πολύ σημαντικό αυτό κεφάλαιο δεν έκλεισε για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος θέλει να μείνει, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει πολύ στην αξία και την προοπτική του αλλά όσο οι Πορτογάλοι απαιτούν ένα πολύ μεγάλο ποσό, η… επιστροφή του μοιάζει ανέφικτη.

Μόνο με μια πολύ διαφορετική διευθέτηση του οικονομικού ζητήματος της περίπτωσης Άλεφ θα καταστεί δυνατή η συμπερίληψη του στο δυναμικό και της νέας σεζόν. Έτσι είναι πολύ πιθανό ο ΑΠΟΕΛ να ψάξει για ένα άλλο παίκτη με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου άσου.

Αν πάντως βρεθεί τρόπος επανένταξης του Άλεφ στο ρόστερ, θα αποτελέσει στα σίγουρα το κυριότερο γρανάζι στη «γαλαζοκίτρινη» μηχανή με ειδικό ρόλο στο κέντρο. Χωρίς υπερβολή το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ θα ξεκινά από τα πόδια του υψηλόσωμου Βραζιλιάνου με την άψογη τεχνική κατάρτιση.

Ο αντι –Σόουζα…

Το κενό που άφησε ο Λούκας Σόουζα δείχνει να είναι… δυσαναπλήρωτο. Ο Βραζιλιάνος στην καλή του μέρα έκανε την διαφορά ενώ «πατούσε» συχνά στην αντίπαλη περιοχή και ουκ ολίγες φορές έδινε λύσεις στο μεγαλύτερο πρόβλημα του περσινού ΑΠΟΕΛ, την αναποτελεσματικότητα του.

Μεγάλη ανάγκη για ένα σπουδαίο «εξάρι»

Εκτίμηση μας είναι ότι είναι αδήριτη ανάγκη η απόκτηση ενός αξιόλογου ποδοσφαιριστή, γρήγορου και μαχητικού για την αναχαίτιση των αντιπάλων και την γρήγορη εκδήλωση αντεπιθέσεων. Χρειάζεται απαραίτητα ένα «εξάρι» που θα αναλάβει τον ρόλο που είχε για πολλά χρόνια ο Νούνο Μοράις. Η θέση του «κόφτη» είναι για πολλούς, ίσως η πιο σημαντική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Η πιθανή… μετάθεση του Νράγκαν

Πάντως ένας από τους λίγους παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν πέρσι και θα συνεχίσουν στον ΑΠΟΕΛ και την επόμενη σεζόν, ο πολιτογραφημένος Ελβετός Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς, έδειξε, προς το τέλος της σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε, ότι μπορεί να δώσει λύσεις ως ανασταλτικός μέσος, σε μια θέση που αγωνίστηκε πέραν των μισών συμμετοχών που είχε μέχρι τώρα στην καριέρα του!

Ο 29χρονος, γεννημένος στην Βοσνία ποδοσφαιριστής, είχε μάλιστα δηλώσει σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό του ΑΠΟΕΛ, ότι προτιμά να παίζει ως μέσος, παρά στο δεξί άκρο της άμυνας.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τον δανεισμό του Άλεφ, ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός του Μάτιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά και έφυγε.

Γιώργος Παττίχης

Previous post

Τέλος και οι Μπέλετς-Βιντιγκάλ

Next post

«Και η ιστορία συνεχίζεται...»»