ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Ο Νεκτάριος δεν… ζητιανεύει

 

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έχει αποδείξει πλειστάκις πως δεν είναι από τους ανθρώπους που αρέσκονται σε δηλώσεις που θα ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως ή θα προκαλούν. Όποτε κάνει δημόσιες τοποθετήσεις είναι προσεκτικός στο τι λέει και σκέφτεται δύο-τρεις φορές στο τι θα αφήσει να γλιστρήσει από το στόμα του. Είναι μετρημένος.

Προχθές, λοιπόν, όταν φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Active Radio 107.4&102.5 και ρωτήθηκε από τον συνάδελφο Πανίκο Θεοδοσίου για το συμβόλαιό του που εκπνέει όπου να ’ναι, μίλησε με ειλικρίνεια, ανοίγοντας την καρδιά του: «Αν με θέλει ο ΑΠΟΕΛ, θα μείνω στην ομάδα. Σίγουρα με λογική και σεβασμό, όχι μόνο με συναίσθημα. Δεν θέλω να μείνω τιμής ένεκεν. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Νιώθω δυνατός, ότι έχω να προσφέρω πολλά και θα παλεύω για να αποδείξω ότι δικαιούμαι να φορώ αυτήν τη φανέλα. Πέρσι μου πήρε αρκετό καιρό να συμφωνήσω με την ομάδα. Δεν μου αρέσει αυτό. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Θέλω να τελειώσουμε μέσα σε 10 λεπτά… Δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο και αν νιώσω ότι ταιριάζουν τα θέλω μου με την ομάδα, θα παραμείνω».

Δεν άρχισε να κάνει… κύκλους, όπως κάνουν για παράδειγμα άλλοι συνάδελφοί του. Αναφέρθηκε στο ζήτημα ίσια και σταράτα, με σεβασμό πάντοτε στον ίδιο τον σύλλογο και πρωτίστως στους ΑΠΟΕΛίστες. Δεν θα… ζητιανέψει είπε εν ολίγοις. Και έχω την εντύπωση πως τέτοιας πάστας παίκτες δεν τους «πετάς». Τους διατηρείς εκεί έως ότου τούς βαστάνε τα πόδια για να συνεχίσουν να προσφέρουν την πείρα και την ποιότητά τους. Και ο Νεκτάριος με βάση αυτά που έδειξε φέτος, έχει θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν που εκτιμώ θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ο ΑΠΟΕΛ αναζητά στηρίγματα, προσωπικότητες που θα μπορούν να αποτελέσουν σημείον αναφοράς. Παίκτες βεληνεκούς του Νεκτάριου που απέδειξαν πως μπορούν να «επωμισθούν» τον εν λόγω ρόλο.

Η σημαία του συλλόγου φαίνεται πως θα παραμείνει στον ιστό, αν και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τους ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Στη φετινή πορεία της ομάδας δεν αποτέλεσε τον MVP, αλλά είχε μεγάλη προσφορά, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό και σίγουρα μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός πως μνημονεύθηκε για τις εμφανίσεις του.

Με τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σε μια πολύ «γεμάτη» περίοδο, απέδειξε πως δικαιούται και με το παραπάνω νέο συμβόλαιο, οι πτυχές του οποίου θα «αποπνέουν» σεβασμό για όλα αυτά που έχει προσφέρει. Και στον ΑΠΟΕΛ, έχω την εντύπωση, πως επιθυμούν πολύ να τον κρατήσουν στην ομάδα ως ηγέτη και των αποδυτηρίων της νέας προσπάθειας που θα επιχειρηθεί την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Η τεράστια αγωνιστική αξία και η προσωπικότητά του, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη δημιουργία μίας ομάδας που θα χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στους φιλάθλους της. Εκτός, όμως, από τον συμβολικό χαρακτήρα που θα έχει μια ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας με τη «σημαία» του συλλόγου, υπάρχει και το ουσιαστικό του πράγματος. Ο ΑΠΟΕΛ, δηλαδή, θα διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό έναν από τους παίκτες με προσφορά, στην προσπάθεια να χτιστεί η καλύτερη δυνατή ομάδα που θα διατηρήσει την πρωτιά στην Κύπρο και παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει επί ευρωπαϊκής σκηνής.

 

Goal

Previous post

Τον αποχαιρέτησαν και έρχεται!

Next post

«Κόβει, ράβει και σκοράρει ο Ρουέδα»