ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ο ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ γιορτάζει, ο Θρύλος γιγαντώνεται

Ανάρτηση στο facebook από ένα πιστό οπαδό του ΑΠΟΕΛ μας:

Είναι πράγματι δύσκολο να αντιληφθούν όσοι δεν είναι ΑΠΟΕΛ γιατί κάθε χρόνο πανηγυρίζουμε παραπάνω το πρωτάθλημα που έρχεται. Γιατί σαλαβατούμε από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος, αλλά κάθε Μάη μαζευόμαστε όλοι στον εξώστη και γιορτάζουμε σαν να είναι η τελευταία μέρα της ζωής μας.

Η απάντηση είναι απλή, όσο και αν η προπαγάνδα τους δεν τους άφησε ποτέ να τη δουν. Επειδή το ΑΠΟΕΛ, σε αντίθεση με οποιουσδήποτε από αυτούς έφτασε εκεί που έφτασε, δηλαδή στα 28 πρωταθλήματα, στα 7 συνεχόμενα, στους 16 του Γιουρόπα και στους 8 του Τσαμπιονς Λιγκ, με το αίμα και τον ιδρώτα των οπαδών και των αθλητών του. Ποτέ δεν ήρθε κανένας λεφτάς να επενδύσει εκατομμύρια, ποτέ δεν έπιανε κρατικές χορηγίες, ποτέ δεν ήθελε κανένας πολιτικός να το εκμεταλλευτεί για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, από τα μέσα της δεκαετίας τους 70’ μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80’ ήμασταν οι «πραξικοπηματίες». Δεν δικαιούμασταν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στις δύο αυτές δεκαετίες, δακτυλοδεικτούμενοι από μπάτσους και κράτος. Αργότερα με την ίδρυση του πιο δυνατού κομματιού του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, κατάλαβαν όλοι αυτοί πως δεν μπορούν να κρατάνε έναν γίγαντα στο κλουβί. Οι Πορτοκαλί δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, μια ιστορία αναγκαία για να μπορεί στο μέλλον η ομάδα να κερδίζει πρωταθλήματα και ο κόσμος της να εξαπλωθεί σε όλη την Κύπρο.

Αλλά να μεν ξεφεύγουμε, γιατί λοιπόν τόση τρέλα για ένα πρωτάθλημα, γιατί τόση τρέλα για μια ομάδα; Γιατί ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ την σήκωσε στους ώμους τους, σε χρόνια πέτρινα τζαι δύσκολα, όχι μόνο αγωνιστικά. Γιατί όπως λέει και το σύνθημα.. «Κάποτε λέγαμε θυμάμαι, το ΑΠΟΕΛ ψηλά θα πάμε» και το πήρανε οι οπαδοί του, ακολουθώντας το σε κάθε έδρα της Κύπρου, βάζοντας τα με όλους και με όλα και ας τους τραβολογούσανε στα κελιά και στα τμήματα με τα κάδρα του Μακάριου, για να μην ξεχάσουν ποτέ πως είναι οι «πραξικοπηματίες» πως δεν δικαιούνται το πρωτάθλημα.

Και ας πολεμούσανε ότι θυμίζει ΑΠΟΕΛ οι «αντικειμενικές» εφημερίδες, και ας αποκαλούσανε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ «φασίστες», «χασικλήδες», «χούλιγκαν» οι «έγκυροι» υπάλληλοι του Τύπου. Και ας πολεμούν ακόμα και σήμερα κάποιοι που δεν έχουν τα μούτρα να γράψουν για κρατικά σκάνδαλα, για ΠτΔ που έδιναν εντολές σε τράπεζες να κόφκουν τσέκκια για να πιάει η ομάδα τους πρωτάθλημα, για προέδρους ομάδων μεζετζήες που διέλυσαν μεγάλες ομάδες μέσα σε μία νύχτα για να τους χαρίσουν την επομένη.

Εμείς πήραμε το ΑΠΟΕΛ από το χέρι και το φτάσαμε εκεί που είναι. Σε εμάς ανήκει κάθε εξώστης, σε εμάς ανήκει η μεγάλη γιορτή του Σαββάτου. Ο εξώστης είναι το βήμα των οπαδών και των αθλητών, ολόκληρου του οικοδομήματος του ΑΠΟΕΛ για να μας ακούσουν φίλοι και εχθροί, πως είμαστε το ΑΠΟΕΛ πως όπως είπε ο Νίκος Καρύδης: «Το ΑΠΟΕΛ είναι σαν Λερναία Ύδρα και σαν Ιδέα μαζί, που ποτέ δεν πεθαίνει. Έχουν γραφτεί πολλά από εχθρούς και φίλους, είναι όμως αδύνατο να εκφράσουν αυτό που είναι ο ΑΠΟΕΛ και ασφαλώς θα διερωτώνται, μα επιτέλους τι άνθρωποι είναι αυτοί οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ.

Τους απαντούμε ότι είμαστε το μοναδικό «κατεστημένο» που δεν πρόκειται να ξεριζωθεί ποτέ και όσο το κτυπούν τα διάφορα ρεύματα γίνεται πιο μεγάλο. Το ΑΠΟΕΛ γεννήθηκε μέσα σε θύελλες και περιπέτειες χωρίς συμπαράσταση και χωρίς εύνοια καμία. Κυνηγήθηκε, κυνηγιέται και σήμερα ύπουλα, αλλά δεν λύγισε και ούτε θα λυγίσει. Η ιστορική μοίρα του ΑΠΟΕΛ είναι να πρωταγωνιστεί, να λάμπει και να οδηγεί τα πεπρωμένα της Ελληνικής νεολαίας του τόπου μας».

Ετοιμαστείτε γιατί το Σάββατο πανηγυρίζουμε το έβδομο συνεχόμενο. Θα το πανηγυρίσουμε σαν να είναι το πρώτο και τελευταίο μας πρωτάθλημα, κι ας έρχονται άλλα τόσα. Η νύχτα μας ανήκει. Ο ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ γιορτάζει, θα γίνει της πουτάνας.

Previous post

Ενθουσιασμένοι οι Νατέλ, Καζού, θέλουν το νταμπλ

Next post

Καλό ταξίδι Αλίκη