Ποδοσφαιρο

Να βρουν τους τρόπους Μπέιν & παίκτες

Μήνυμα ελήφθη. Η ομάδα χρειάζεται να βελτιωθεί σε μεγάλο ποσοστό και αυτό το συμπέρασμα που βγήκε από το πρώτο επίσημο, καλείται να αντιμετωπισθεί σωστά και ιδίως αποτελεσματικά.

Δουλειά του προπονητή και των ποδοσφαιριστών να τα καταφέρουν και αυτή είναι η εντολή που δόθηκε από πλευράς διοίκησης από το βράδυ της Τετάρτης, όταν είδαν τα πολλά αδύνατα σημεία της ομάδας. Ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε κατιδίαν επαφή με το Μάριο Μπέιν αλλά και με τον Τόζα Σάμπουριτς στους οποίους έγινε γνωστό πως δεν τίθεται θέμα να δεχτεί κανείς αποκλεισμό από την Ντουντελάντζ.

Βασικά τους στάλθηκε το μήνυμα ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να επιτευχθεί η πρόκριση και να διεκδικήσει στη συνέχεια την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από εδώ και πέρα είναι δουλειά του προπονητή να βρει τον τρόπο για να ανακάμψει η ομάδα του και να παίξει ποδόσφαιρο ποιότητας ώστε να μην βρει νέα εμπόδια στον επαναληπτικό της Τετάρτης.

Ο Μάριο Μπέιν καλείται να δείξει από εδώ και πέρα τι μπορεί να κάνει και αν μπορεί να ανταποκριθεί στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Η ρεβάνς της Τετάρτης είναι μία καλή ευκαιρία για τον ίδιο και πλέον η προσοχή επικεντρώνεται στις επιλογές που θα κάνει αλλά και αν καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο την τακτική και πιο γενικά το πρόσωπο της ομάδας του.

Εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να αφήσει την Ντουντελάντζ να μπει στο γήπεδο και να κάνει ότι και στο ΓΣΠ όταν ανέλαβε την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο και ξάφνιασε με την απόδοσή της. Ούτε και μπορεί το ΑΠΟΕΛ να αποδειχθεί τόσο ευάλωτο μεσοαμυντικά γιατί την περασμένη Τετάρτη από τύχη και μόνο δεν δέχτηκε γκολ.

Δεν είναι μόνο η αμυντική συμπεριφορά αλλά όλο το πλάνο που θα χρειαστεί σαφή βελτίωση και εδώ είναι που όλοι περιμένουν από τον προπονητή είτε να προβεί σε αλλαγές προσώπων, είτε να βγει σωστά η τακτική του.

Φαίνεται πάντως να προσανατολίζεται σε κάποιες αλλαγές. Ο Ρουέδα και ανάλογα πως τον είδε στο χθεσινό φιλικό με τον Εθνικό θα είναι η καλύτερη νέα προσθήκη για να γίνει πιο συμπαγής η άμυνα που πέρασε δύσκολα στον πρώτο αγώνα. Από εκεί και πέρα όμως θα χρειαστεί να φτιάξει τα επιθετικά άκρα με τον Βάντερ και τον Ορ και όχι τον Εμπεσίλιο. Ίσως να δοθεί η ευκαιρία και στο Μίκαελ Ποτέ να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ντε Καμάργκο.

 

 

sport-fm

Previous post

Οι επιστροφές αλλάζουν πολλά

Next post

Το μήνυμα του Μπερτόλιο