ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Να το σκεφτούν ξανά για τον Μοράις

Σαφώς και ο κύκλος του καθενός μας, κάποια στιγμή ολοκληρώνεται. Είναι ο κανόνας της ζωής. Επαγγελματικά πάντα αναφέρομαι.

Πότε όμως ο άνθρωπος πρέπει να πει αντίο στη δουλειά του; Εδώ και αν είναι το θέμα. Γιατί, όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, δυσκολευόμαστε να συμβιβαστούμε με την ιδέα της επαγγελματικής αλλαγής στη ζωή.

Συνήθως, λέμε, μα υπάρχει καλύτερος από εμάς για να φύγουμε; Υπάρχει βέβαια πάντα η απόφαση του εργοδότη μας.
Την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε, ακόμα και αν διαφωνούμε. Για να μπω στο θέμα, προχωρώ αμέσως στην πληροφορία που θέλει τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να έχει στο μυαλό του πως ο Νούνο Μοραίς, δεν πρέπει να είναι και του χρόνου η σημαία της ομάδας.

Πληροφορία μεταφέρω. Βγαλμένη μέσω της δήλωσης- ατάκας που είπε δημόσια ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

Στην ερώτηση, τι θα γίνει με τον Πορτογάλο, απάντησε, ως ακολούθως τη Δευτέρα 6 Μαΐου στη Cytavision.
«Δεν μπορώ να πω αν θα μείνει ο Νούνο. Θα τον καλέσουμε εντός των επόμενων 5-10 ημερών να ακούσουμε και ο ίδιος πως βλέπει την πορεία του και αν θέλει να μείνει. Βλέπουμε ότι και τώρα παίζει 90 λεπτά και αν τον κάνεις αλλαγή του κακοφαίνεται. Πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι πρέπει να κάνει αυτοσυντήρηση», είπε ο Πρόδρομος, ξέροντας λογικά την άποψη που έχει ο προπονητής της ομάδας.

Το τι θα κάνουν τελικά στο ΑΠΟΕΛ με τον Πορτογάλο, είναι καθαρά θέμα δικό τους. Και εννοώ, εκείνων που έχουν την ευθύνη να φτιάξουν την ομάδα της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Η προσωπική μου άποψη για το Μοράϊς είναι η εξής. Ακόμα και με παιχνίδια στα οποία η απόδοση του ήταν μέτρια, κατάφερε να κερδίσει την ουσία μαζί με τις εντυπώσεις.

Για να πεις στο Μοράις, φύγε ή μείνε στον πάγκο, οφείλεις να βρεις και να φέρεις καλύτερο του ποδοσφαιριστή.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια δοκίμασαν κάποιοι να τον εκτοπίσουν, χωρίς επιτυχία. Θυμίζω κάποια ονόματα. Κάνιας, Φαρίας, Γκέντσογλου. Όποιος διαφωνεί ότι αυτοί αποδείχθηκαν «λίγοι» μπροστά στον Πορτογάλο, θεωρώ πως είναι άδικοι.

Πότε λοιπόν πρέπει να εκτοπίσουν το Νούνο; Όταν φέρουν ποδοσφαιριστή που να τον πλησιάσει σε αξία. Και γράφω να τον πλησιάσει, επειδή να τον φτάσει ή ακόμα να τον ξεπεράσει το θεωρώ πολύ, πολύ δύσκολο.

Ξεκαθαρίζω, κλείνοντας το κείμενο. Δεν συνδυάζω τον οικονομικό παράγοντα, επειδή μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι πολλά τα λεφτά που κοστίζει ο Μοράις.

Άλλο το αγωνιστικό και διαφορετικό το οικονομικό. Αν μπορείς να βρεις καλύτερο με τα ίδια λεφτά ή περισσότερα ή λιγότερα, τότε προχώρα…

 

Μιχάλης Παπαγεωργίου

Previous post

Τα εισιτήρια για την φιέστα του 28ου

Next post

Έτοιμοι για το νταμπλ οι Νέοι (U19) μας