ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

«Να στηριχθεί και να προχωρήσει ο Ντέβι»

Στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0 «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ομάδας μας, Νεκτάριος Πετεβίνος. Έκανε αναφορά στο χθεσινό ντέρμπι με την Ομόνοια, σχολίασε το κεφάλαιο διαιτησία αλλά και το κεφάλαιο της κάρτας οπαδού σε σχέση και με τον εντός έδρας αγώνα μας στην φάση των «32» του Europa League. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ότι χάθηκαν δυο βαθμοί: «Θεωρώ ότι γενικότερα το να προσπαθείς να πείσεις για κάτι που δεν ισχύει τότε χάνεις την αξιοπιστία σου. Βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα. Χαρακτηρίστηκε από πολύ ενέργεια και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι, δεν πάυει να ήταν ένα παιχνίδι που δόθηκαν όλα, κάθε ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει, μας άφησε μια πικρή γεύση, αλλά ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, πρέπει να προπονηθούμε για το ματς του Σαββάτου».

Για την ανταπόκριση μετά την μεγάλη πρόκριση και την εώς τώρα εικόνα γενικά : «Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από κανένα μέλος της ομάδας, σαφώς προσπαθήσαμε να μπούμε στο Champions League. Τώρα ξεκινήσαμε με δύο ήττες και καταφέραμε να προκριθούμε, άρα δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι. Στο πρωτάθλημα υπήρχαν παιχνίδια που θα θέλαμε να κερδίσουμε, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση θα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας τα ματς που υπολειπόμαστε. Είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Για τις απουσίες: «Και ο Ζοαζίνιο είναι εκτός, λόγω του κτυπήματος, του έγινε εξέταση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αναλόγως θα ξέρουμε εάν θα είναι διαθέσιμος. Ο Νικόλας ήταν εκτός για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Σάββας θα είναι απών, έχει κάκωση στον εσωπλάγιο και θα είναι εκτός προπονήσεων 7-10 μέρες. Και ο Σόουζα ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες».

Για το χαμένο πέναλτι: «Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τόμας έχει την ευθύνη, εκτέλεσε κάποια πολύ σημαντικά στην Ευρώπη και έχει αυτή την δυνατότητα. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα το πετύχει. Νιώθει την ευθύνη και δεν φοβάται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, αλλά πρέπει να στηριχθεί και να προχωρήσει».

Για την πρωινή ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη. Ρίψη αντικειμένων είχαμε και στον τραυματισμό του  Ζοαζίνιο. Ενημερώθηκα και για την επίθεση στα δημοσιογραφικά, πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα. Αυτό που αναδεικνύεται είναι η μαζική παρουσία του κόσμου, αλλά και η εφαρμογή της κάρτας που είναι μια θεωρητική προσέγγιση που δεν αντιμετωπίζει τηνβία, το έχουμε σημειώσει εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι νόμος εικονικός, με πολλά λάθη. Απο τη στιγμή που είναι το πρώτο σοβαρό δείγμα αντιλαμβανόμαστε πως αυτοί που ευθύνονται θα είναι καλό να διαπιστωθούν και θα πρέπει να αποδειχτεί πως αυτό το μέτρο δεν αντιμετώπισε την βία στα γήπεδα».

Για τα ματς των «32» και την κάρτα: «Έχουμε θέσει πολλά, αλλά δεν παίρνουμε απάντηση. Εμείς δεν πήραμε καμιά απάντηση στις επιστολές μας από αυτούς στους οποίους απευθυνθήκαμε, υπάρχει αδιαφορία και μη κατανόηση της πραγματικότητας. Απλά δημιουργήθηκε για να καλύπτει άλλες αδυναμίες. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε με σοβαρό τρόπο να πείσει τους αρμόδιους να υπάρχει εξαίρεση σε κάποιους αγώνες. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς δεν έχουμε την συνολική ανταπόκριση από τους αρμόδιους και όλα τα σωματεία. Ενοχλούν εμάς και την ΑΕΛ αυτή την στιγμή».

Για την διαιτησία του αγώνα χθες: «Χθες καμιά ομάδα δεν είπε για την διαιτησία. Έχουμε δηλητηριαστεί σαν κοινό, έχουμε προτεραιότητα την διαιτησία, αλλά παίρνει περισσότερο ποσοστό από αυτό που της αναλογεί. Καμιά ομάδα δεν βγήκε να αναφέρει οτιδήποτε για την διαιτησία και θα πρέπει να μιλούμε πάλι για το θέμα της διαιτησίας. Ο κόσμος έχει αλλάξει τις προτεραιότητες του και πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους μας. Ποτέ το θέμα αυτό δεν θα αφαιρεθεί από την συζήτηση αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε προτεραιότητα. Δεν θέλουμε να το κάνουμε σαν ομάδα αυτό. Εύχομαι να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό αυτό πρωτάθλημα αλλά χθες είπαμε ότι ήταν δίκαιο αποτέλεσμα».

«Στην Κύπρο βάζουμε προτεραιότητα τη διαιτησία»

Ο Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε νωρίτερα σήμερα και στον Super Sport FM 104.0 για το ντέρμπι των «αιωνίων», το αγωνιστικό κομμάτι, την… βαρύτητα στη διαιτησία και την συνέχεια. Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση: «Εκδόθηκε σήμερα γιατί κρίναμε ότι χθες ολοκληρώθηκε ένα παιχνίδι έντονο και γεμάτο ενέργεια. Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο σε θέαμα, όμως ήταν ένα δυνατό ντέρμπι που έληξε 0-0. Όλοι συμφώνησαν στο τέλος ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο τέλος του αγώνα, καμία ομάδα δεν μίλησε για θέματα διαιτησίας και το μόνο που βλέπουμε να συζητείται είναι αυτό της διαιτησίας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έχει επηρεαστεί και ο κόσμος σε σχέση με το τι αντιλαμβάνεται ως  προτεραιότητα και αυτό είναι ευθύνη όλων μας. Γι’ αυτό αναφερθήκαμε σήμερα μέσω της ανακοίνωσης, θέλοντας να μην υπάρξει οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Χθες συμπεριφέρθηκαν και οι δυο ομάδες ώριμα, πριν, κατά τη διάρκεια, και στο τέλος του αγώνα. Όμως ακόμη και να θέλει αποφεύγεις κάποια πράγματα, αλλάζουμε τις προτεραιότητές μας. Σημειώνουμε ακόμα δυο θέματα στην ανακοίνωση και διερωτόμαστε».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Είναι κάτι που συζητήσαμε πολλές φορές. Δεν ξέρω πότε πέτυχε αυτό το μέτρο, όπως διαδίδεται από τους αρμόδιους. Θα έπρεπε να δούμε τα αποτελέσματα με αριθμούς».

Υπήρξε ένταση στα δημοσιογραφικά; «Ακούγοντας σε διάφορες αθλητικές εκπομπές, ακούσαμε συνάδελφους να τα λένε. Στα δημοσιογραφικά, πέταξαν αντικείμενα».

Πως είδατε το παιχνίδι; «Αγωνιστικά, ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Δεν υπήρξαν πολλές τελικές προσπαθειες όμως ήταν σημαντικές αυτές που βρήκαν οι δύο ομάδα. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να δεχθούμε την πραγματικότητα. Είμαστε μια ομάδα που δίνουμε συνεχώς αγώνες. Δεν μπορούμε να «κολλούμε» σε ένα παιχνίδι. Κλείνουμε τη σελίδα, καθώς πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι το ερχόμενο Σάββατο».

Για τον αγωνιστικό ρυθμό και τις δηλώσες του προπονητή: «Ο κ. Ντολ από τον καιρό που ήρθε στην ομάδα, έζησε και τρεις διακοπές. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο να το διαχειριστεί μαζί με τους συνεργάτες του, βλέπουν τη ομάδα να αποκτά ρυθμό και να διακόπτεται. Σίγουρα και οι παίκτες θέλουν να παίζουν παιχνίδια, αντί να προπονούνται καθημερίνα».

Για την εκτέλεση του πέναλτι από τον Ντε Βινσέντι και αν υπήρχε κάποια εντολή για να το χτυπήσει κάποιος άλλος: «Σε σχέση με το ποιοι εκτελούν τα πέναλτι, από την 1η μέρα που ήρθε ο κ. Ντολ, όταν είναι ο Ντε Βινσέντι στο γήπεδο τα εκτελεί αυτός. Σε όλες τις εκτελέσεις που ανέλαβε, και ήταν με… βαριά την μπάλα, ήταν εύστοχος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κατάφερε να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Του έχει εμπιστοσύνη ο προπονητής και είναι άδικο να βάζουμε το βάρος της μη νίκης μας στον Ντε Βινσέντι».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Ήταν από τα παιχνίδια πυο είχαμε μια σωστή ατμόσφαιρα. Όσο αυτή διήρκησε. Και εμείς φτάσαμε στο Sold out και είχε και αρκετό κόσμο η γηπεδούχος. Την ίδια ώρα όμως, θα πρέπει να δούμε και την ουσία. Στο τέλος της ημέρας βλέπουμε πως η κάρτα υπάρχει για να καλύψει κάποιες αδυναμίες. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται διαφορετικά το ποδόσφαριο».

Από την αρχή, σχολιάστηκε περισσότερο το θέμα της διαιτησίας: «Στην Κύπρο βάζουμε ως προτεραιότητα την διαιτησία. Δεν προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση που υπάρχει και να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό. Απλά καθόμαστε πίσω και λέει τα δικά του ο καθένας για τη διαιτησία. Όλοι κάνουν τα λάθη τους στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό και το ποδόσφαιρο λέγεται και το παιχνίδι των λαθών. Είτε είναι αμυντικός, είτε επιθετικός, είτε τερματοφύλακας. Σε αυτή την περίπτωση, εμείς δεν θα μπαίνουμε σε αυτή τη λογική να δηλητρηιάζουμε το άθλημα με άλλες προτεραιότητες».

Για το χτύπημα στον Ζοαοζίνιο που έγινε αναγκαστική αλλαγή: «Ήταν ένα χτύπημα πάνω από το μάτι πυο δέχθηκε ο Ζοαοζίνιο. Του είχαν γίνει κάποιες συρραφές πάνω από το μάτι και χθες επισκέφθηκε και κλινική, καθώς αντιλαμβάνεστε πως ήταν χτύπημα στο κεφάλι. Σήμερα έχουμε προπονηση και θα δούμε πως θα είναι. Έχουμε αρκετές ημέρες να δούμε και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, Ιωάννου και Γκέντσογλου».

Για τη συνέχεια και τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολη η συνέχεια. Πόσο μάλλων το επόμενο παιχνίδι μετά από ντέρμπι, αλλά και όταν μιλάμε για μια ομάδα που αναπτύσσεται και βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, όπως ο Ολυμπιακός. Είναι ιδιαίτερα δημιουργική στο θέμα ευακιρών. Θα πάμε με πλήρη σεβασμό σε αυτό το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα».

 

Previous post

«Τι θα γινόταν αν οι 3 φάσεις ήταν ανάποδες;»

Next post

«Ο Ντε Βινσέντι ήταν πιο κοντά στην μπάλα...»