ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Να γίνουν άμεσα διορθώσεις

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σε δύο μέρες τον Απόλλωνα και αν θέλει να πάρει την νίκη τότε πρέπει να γίνουν άμεσα διορθώσεις στην ομάδα. Ο κύριος υπεύθυνος για να γίνουν αυτές οι διορθώσεις δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δώνη.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» στον αγώνα με την ΑΕΚ παρουσιάστηκαν άνευροι και άψυχοι και η ήττα ήταν φυσικό επακόλουθο της εμφάνισής τους. Ασφαλώς και οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως τους παίκτες, που δεν μπορούν να πείσουν ότι δεν επιλέγουν παιχνίδια, αλλά ευθύνες έχει και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Ο Ελλαδίτης τεχνικός προσέγγισε λανθασμένα τον αγώνα και έριξε στα χαφ μια αμυντικογενή τριάδα με τρία αμυντικά χαφ. Ο Σόουζα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ως καθαρό δεκάρι και έτσι η ομάδα ήταν μοιρασμένη στα δύο. Οι αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Δώνης και η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του β’ ημιχρόνου επιβεβαιώνουν την λανθασμένη αρχική του εντεκάδα. Οι Εμπεσίλιο και Σαλάι με την είσοδό τους στον αγώνα έδωσαν άλλη πνοή στον ΑΠΟΕΛ και έδειξαν ότι έπρεπε να ξεκινήσουν βασικοί.

Σίγουρα η κούραση επηρεάζει πολύ τον ΑΠΟΕΛ αφού οι 8 τραυματίες που έχει αυτή την στιγμή δεν επιτρέπουν να γίνει και πολύ μεγάλης έκτασης rotation. Ωστόσο ο Γιώργος Δώνης δεν επιχειρεί σχεδόν καθόλου να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Αφήνει στον πάγκο τον Μακρή και τον Αντωνίου ενώ πραγματοποιεί ελάχιστες αλλαγές μετά από κρίσιμους αγώνες. Έτσι βλέπουμε τον Στάθη Αλωνεύτη να μην μπορεί να βγάλει ένα ημίχρονο και τον Βινίσιους να κάνει διαρκώς λάθη που στοιχίζουν στην ομάδα. Επίσης ο Ζαχίντ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως δεξί εξτρέμ με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να είναι εξαιρετικά ακίνδυνος από εκείνη την πλευρά.

Όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν με απλές κινήσεις από τον πάγκο και με καλύτερη ανάλυση των αντιπάλων στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψή μου η μεγαλύτερη ευθύνη για την παρουσία της ομάδας βαραίνει τους ποδοσφαιριστές που δεν δείχνουν το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση σε όλους τους αγώνες. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Δώνης μπορεί και πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα και τότε θα υπάρξει σημαντική βελτίωση. Πλέον ο αγώνας της Τετάρτης απέναντι στον Απόλλωνα είναι εξαιρετικά κρίσιμος και η πίεση προς τους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία έχει φτάσει στο μάξιμουμ από νωρίς στο πρωτάθλημα.

Ανδρέας Παφίτης

Πηγή: 24sports.com.cy

Livesports Αpp. Κατέβασέ το Για να βλέπεις σε βίντεο τα γκολ σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Previous post

Ο Ποταμίτης για την ταυτοποίηση

Next post

Οι ευθύνες και οι εμμονές