ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Μεγάλη (30%) μείωση στο μπάτζετ και Ομίλοι!

Αποφασισμένος και συνάμα υποχρεωμένος ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ. Να κάνει το απαραίτητο οικονομικό νοικοκύρεμα.

Δεν μπορεί να συνεχίσει να χρειάζεται 1.000.000 ευρώ τον μήνα για να πληρώνει μισθούς στους υπαλλήλους, επειδή τέτοιο χρήμα δεν υπάρχει. Τουλάχιστον, αυτή την στιγμή.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι έκανε φέτος για να βγάλει τη χρονιά. Αφού άντλησε όλα τα έσοδα με τις μεταγραφές Σάλαι και Εμπεσίλιο καθώς επίσης και όσα χρήματα πήρε από Ευρώπη, από τηλεοπτικά και άλλες χορηγίες, πήρε αρκετό χρήμα ( γύρω στα 2 εκατομμύρια) από τη cablenet για να πληρώσει τους μισθούς μέχρι και τον Απρίλιο.

Με αυτό τον τρόπο, θα δει τη μηναία δόση της cablenet να μειώνεται και αυτό σημαίνει επιπλέον λόγο για να μειώσει το μισθολόγιο της η εταιρεία. Θυμίζουμε ότι, οι πρωταθλητές παρουσίασαν ζημιά €5.091.132 για το 2018 αριθμός που μαρτυρά ότι πρέπει να γίνει «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά της εταιρείας. Το μπάτζετ θα χρειαστεί «ψαλίδισμα» περίπου 30% και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η διοίκηση στα νέα συμβόλαια.

Είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που προτάθηκαν λιγότερα χρήματα στο Βάτερμαν και με λιγότερα επίσης χρήματα θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Αλωνεύτη και Μερκή. Επίσης, αν συνεχίσει ο Νούνο Μοράις, θα δει και τις δικές του απολαβές να μειώνονται. Συν το ότι κάθε νέο συμβόλαιο που αφορά μεταγραφή θα είναι μειωμένο αισθητά με τα προηγούμενα. Ο Ρουέδα για παράδειγμα, θα αντικατασταθεί από το Λαφράνς ο οποίος δεν θα προσεγγίζει καν τις απολαβές του Ισπανού.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο σημαντικό είναι να μειωθεί το μπάτζετ, για να είναι σε θέση να καλύψει η εταιρεία ακόμα και τη μείωση στο 30% θα χρειαστεί μία πορεία σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Ακόμα και σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σαν πρωταθλητής το ΑΠΟΕΛ, κάτι που θα γίνει αν αποκλειστεί στον γ΄γύρο.

Όσο για το «χαρτί» του Μούσα Τάμαρι, είναι επίσης μία πιθανότητα η πώλησή του αλλά με την ανάλογη αγωνιστική απώλεια…

Του Μιχάλη Παπαγεωργίου  στο  sportfm

Previous post

Για 4η σερί χρόνια, καλύτερη επίθεση!

Next post

«Χάλια η προπώληση του τελικού, μόνο 3300 εισιτήρια»!