ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μ. Σατσιάς: «Γεννημένοι για τα… δύσκολα»

Η άποψη του Μαρίνου Σατσιά πάντα μετράει, καθώς ήταν αρχηγός της Ομάδας μας για τουλάχιστον μία δεκαετία. Ο παλαίμαχος άσος μας μίλησε στον Active (107.4 & 102.5), στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο μας. 

Ο Σατσιάς μίλησε με «σκληρή γλώσσα» και υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους τονίζοντας πως είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στην Κύπρο και έπρεπε να κάνουν τη διαφορά. Την ίδια ώρα, όμως, στάθηκε στις πολλές αλλαγές προπονητών κάτι που θεωρεί εμπόδιο προς τους ποδοσφαιριστές να βρουν ένα σταθερό ρυθμό και να αποδώσουν όπως θέλει ο ΑΠΟΕΛ.

Εν κατακλείδι, έδειξε αισιόδοξος, καθώς όπως είπε ο Θρύλος μας πέρασε από χειρότερες καταστάσεις στο παρελθόν και είναι γεννημένο για τις δύσκολες στιγμές.

Αρχικά ανέφερε: «Η ομάδα περνάει μία μεταβατική περίοδο, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Πρέπει η ομάδα να ανασυνταχθεί και πιστεύω θα βρει τα πόδια της. Ο ΑΠΟΕΛ είναι γεννημένος γι’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά η εικόνα που βγάζει προς τα έξω δεν είναι η καλύτερη».

Για το τι δεν του άρεσε στον αγώνα με τον Εθνικό: «Δεν τα μηδενίζουμε όλα. Είχε τις ευκαιρίες του. Η Άχνα φέτος είναι σκληροτράχηλη ειδικά στην έδρα της. Θα μπορούσε να βάλει ένα γκολ, αλλά από εκεί και πέρα αν δεν σκοράρεις έρχεται το άγχος. Ο προπονητής δεν κατάφερε να περάσει αυτό που θέλει και χρειάζεται πίστωση χρόνου. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η πίεση στον αντίπαλο, ήταν πολύ παθητική».

Για τις δηλώσεις του Βούρου: «Δεν ξέρω τι εννοεί. “Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας:, είναι γενικό. Αν εννοεί τους παίκτες, σίγουρα έχουν μερίδιο. Η εικόνα που έχουν βγάλει δεν ήταν αντιπροσωπευτική. Είδα πολλά ατομικά λάθη. Δεν ξέρω. Θα γίνει μία επίπληξη πιστεύω. Δεν ξέρω τι γίνεται, όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να λες πολλά. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα. Τώρα που τον χρειάζεται η ομάδα, στα δύσκολα γιατί στα εύκολα είμαστε όλοι εκεί».

Για τον κόσμο και τη κάρτα φιλάθλου: «Δεν γνωρίζω γιατί δεν έρχεται ο κόσμος. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα είναι εκεί μία ζωή. Πρέπει να σταματήσουν την αυστηρή κριτική. Η κριτική μέσα στα πλαίσια είναι καλοδεχούμενη. Όταν περιμένεις μια κακιά στιγμή για να μηδενίζεις αυτά που έγιναν, τότε αυτό με χαλάει πάρα πολύ. Ως άνθρωπος που ήμουν μία ζωή στον ΑΠΟΕΛ αυτά όλα με χαλούσαν. Ξεχνάμε πολύ εύκολα πως και τι θυσίες χρειάζεται για να είσαι πρωταθλητής. Πέρασε πολλές καταστάσεις ο ΑΠΟΕΛ και πιστεύω πάλι θα είναι δυνατό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω περάσει απ’ όλες τις καταστάσεις. Τώρα ο ΑΠΟΕΛ έχει μπει σε άλλο επίπεδο. Έκανε προπονητικό κέντρο. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι οι πιο ακριβοί στη χώρα. Έπρεπε από μόνοι τους να ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα και να πάρουν μαζί τους, τους υπόλοιπους. Αυτό δεν το έχουμε δει. Οι αλλαγές στους προπονητές δεν είναι πάντα ότι καλύτερο και πιστεύω ότι και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται πίστωση. Άλλος προπονητής ξανά δεν είναι εύκολο.

Χρειάζεται χρόνος και χρόνος δεν υπάρχει. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Ανακατατάξεις; Δεν ξέρω. Όταν ξεκινάς την προετοιμασία με έναν προπονητή είναι άλλοι ρυθμοί, μετά πας σε άλλο προπονητή, ίσως να θέλει να περάσει κάτι άλλο και όλα αλλάζουν. Οι προπονήσεις, ο μεταβολισμός, των ποδοσφαιριστών δεν ξέρω. Χθες ήταν νωθροί, δεν ξέρω, ούτε και μπορώ να γνωρίζω όταν είμαι μακριά».

Αν τελικά ήταν λανθασμένη η απόφαση να αναβληθούν οι αγώνες των πρώτων δύο αγωνιστικών: «Έπρεπε τα παιχνίδια να γίνονται στην αρχή, αφού θες η ομάδα να φορμάρει. Αν τα αναβάλεις αφού θα σου έρθουν κάπου αλλού μαζεμένα. Αυτός ο μήνας είναι πολύ επικίνδυνος».

Καταληκτικά σχολίασε: «Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν που βρίσκονται σε ποιο σωματείο και να καταλάβουν και τις απαιτήσεις του κόσμου. Πρέπει και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Previous post

Αν δεν ματώσεις την φανέλα...

Next post

Κορυφαίος ο Νικόλας