ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μ. Σατσιάς: «Ευκαιρία να δείξουν την αξία τους»

Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ Μαρίνος Σατσιάς μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την μεγάλη προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» απόψε στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στην Καραμπάχ.

Για το αποψινό παιχνίδι: «Είναι μεγάλης σημασίας ο σημερινός αγώνας τόσο για το πρεστίζ όσο και από οικονομικής άποψης. Με μια νίκη εξασφαλίζεται η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το έργο θα είναι πιο εύκολο στην συνέχεια».

Τι έφταιξε και ήρθε η ήττα στο πρώτο παιχνίδι; «Η Καραμπάχ είναι πιο έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγώνων και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Όσον αφορά την απομάκρυνση προπονητή δεν θέλω να πω κάτι, οι διοικούντες ξέρουν καλύτερα και όποια αλλαγή γίνεται είναι με γνώμονα το καλό της ομάδας. Το ΑΠΟΕΛ θα βρει τα πόδια του και με την αλλαγή του νέου προπονητή δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες σαν δείξουν την αξία τους και να πάρουν μια τεράστια πρόκριση μέσα στο Αζερμπαϊτζάν».

Το ΑΠΟΕΛ άλλαξε πολύ φέτος: «Ήρθαν πολλοί παίκτες φέτος και είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσουν όλοι σε μια 11άδα. Δεν είχε και τον χρόνο ελέω Ευρώπης και είχε να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο ο προηγούμενο προπονητής. Δεν μπορώ να πω τι έφταιξε».

Τι πρέπει να κάνει απόψε το ΑΠΟΕΛ; «Πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα το ΑΠΟΕΛ να κάνει την ανατροπή. Το γκολ που πέτυχε του δίνει περισσότερες ελπίδες. Με 2-0 το ΑΠΟΕΛ προκρίνεται ενώ χωρίς το γκολ του Μερκή με δύο γκολ στο Μπακού θα πήγαινε παράταση. Είναι μια έδρα καυτή αλλά υπάρχει η εμπειρία και οι παραστάσεις. Αυτό που θα έκανα αν ήμουν προπονητής είναι να έβαζα πίεση στην αντίπαλη ομάδα για να βάλω άγχος στον αντίπαλο».

Θα είναι μια καυτή έδρα: «Δεν είναι ομάδα φόβητρο η Καραμπάχ, εξαρτάται από το ΑΠΟΕΛ τι θα κάνει».

Ποιοι παίκτες κλειδιά μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους; «Πρέπει να λειτουργήσει το ΑΠΟΕΛ ομαδικά, δεν είναι οι παίκτες κλειδιά και μόνο. Έτσι θα καταφέρουν να πάρουν αυτό που θέλουν».

Γενικότερα για το ΑΠΟΕΛ: «Διαχρονικά το ΑΠΟΕΛ πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία χρόνια εδραιώθηκε στην κορυφή και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια για τον τρόπο λειτουργίας. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που προσπαθούν να φτάσουν στα επίπεδα του ΑΠΟΕΛ και είναι καλό για το Κυπριακό ποδόσφαιρο».

 

Previous post

Θρύλος είσαι, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ!

Next post

Με νέο, επιθετικό, σύστημα