ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Και όμως ΔΕΝ είναι ακριβός! Σκεφτείτε το!

Τα ονόματα κάνουν παρέλαση από τον Αρχάγγελο για τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη!

Η αλήθεια είναι ότι η αρχική επιθυμία του κόσμου για Πουρσαϊτίδη / Χρύση έχει κοπάσει καθώς πλέον όλοι σκεπτόμαστε κάπως διαφορετικά! Στον ΑΠΟΕΛ επιβάλετε να έρθει προπονητής με εμπειρία και αντοχή στην πίεση.

Το όνομα που παίχτηκε έντονα ήταν του Στάλε Σόλπακεν αλλά πολύ σύντομα καταλάβαμε ότι είναι πολύ δύσκολη περίπτωση για δυο λόγους!

  • Ο 52χρονος είναι «ακριβός»
  • Θέλει τα αποκλειστικά κλειδιά του Αρχαγγέλου

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο! Ο Σόλπακεν όπου δούλεψε είχε τον απόλυτο έλεγχο. Είχε λόγο στον προϋπολογισμό, ήταν το απόλυτο αφεντικό στον προγραμματισμό, ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν, ενώ εμπλεκόταν ακόμα και στις μισθοδοσίες των ποδοσφαιριστών του. Πιστεύτε ότι ένας τέτοιος προπονητής μπορεί να γίνει αποδεκτός από την παρόν διοίκηση;

Ας πάμε τώρα στο κομμάτι του οικονομικού. Ναι ο Στάλε Σόλπακεν έχει ψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Το θέμα όμως δεν είναι πόσα θα πληρώνετε ένας προπονητής αλλά πόσα θα στοιχίσει στην ομάδα αυτό που θα του προσφέρει. Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ξέρετε πόσα ξοδεύονται για σκάουτινκ και ταξίδια στο εξωτερικό (Αργεντινή – Βραζιλία) και στην αναζήτηση ταλέντων; Αλήθεια πόσα ταλέντα πέρασαν και έδεσαν στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια; Ο Νορβηγός θέλει τον απόλυτο έλεγχο και έδειξε πως έχει την ικανότητα να βρίσκει τους ποδοσφαιριστές που θέλει! Η πιο σημαντική παράμετρος όμως είναι η σταθερότητα. Πέρσι από τον ΑΠΟΕΛ ήρθαν και έφυγαν οι Paolo Tramezzani – Thomas Doll – Λούκας Χατζηλούκας – Kare Ingebrigtsen – Μαρίνος Ουζουνίδης! Το ποσό που στοίχισαν αυτοί οι κύριοι στην ομάδα μας με τις αποζημιώσεις που απαίτησαν σίγουρα θα καλύπτουν τις οικονομικές απαιτήσεις ενός έμπυρου και καταξιωμένου προπονητή όπως ο Στάλε Σόλπακεν!

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και εάν θέλουμε να ξαναγίνουμε το αφεντικό στο χώρο του ποδοσφαίρου επιβάλλονται σωστές και προσεγμένες κινήσεις! Και ναι μια επιλογή όπως ο Σόλπακεν θα ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που στην τελική ΔΕΝ είναι και τόσο ακριβός αν αναλογιστούμε τα πιο πάνω.

@orangeWOLF

Previous post

Το ήθελε πολύ

Next post

Ντίαζ: «Ευχαριστώ τον Θεό»