Ποδοσφαιρο

Η πίστη του Μπαλταζάρ

Το γεγονός ότι ο Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της περιόδου χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση για τη νέα χρονιά είναι κάτι που συζητείται ποικιλοτρόπως. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν έπραξε σωστά, αναλογιζόμενοι τις συχνές αλλαγές προπονητών στους «γαλαζοκίτρινους», ενώ υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι η απόφαση του δείχνει και εμπιστοσύνη στις προπονητικές του ικανότητες.

Όπως και να έχει το πρωτάθλημα μπήκε για τα καλά στην τελική του ευθεία και γνώριζε από την πρώτη στιγμή που είπε το «ναι» για να καθίσει στον «ηλεκτρικό» πάγκο του ΑΠΟΕΛ ότι θα κριθεί από το αποτέλεσμα της κατάληξης της χρονιάς. Ο Πορτογάλος προπονητής μέσα στα πιεστικά πλαίσια που έχει να δουλέψει, τουλάχιστον είχε στη διάθεση του δύο διακοπές, μια για τον αγώνα της Εθνικής με το Μαυροβούνιο και μια λόγω Πάσχα για να δουλέψει και να περάσει κάποια πράγματα στην ομάδα του.

Όσοι τον ζουν στην καθημερινότητα του Αρχαγγέλου έχουν να πουν ότι πέραν από ένας άνθρωπος που βάζει αρκετές ώρες δουλειάς στο γήπεδο, είναι και αποφασισμένος για να οδηγήσει την ομάδα του σε εντυπωσιακό φινάλε φτάνοντας στο 6ο σερί πρωτάθλημα. Ξέρει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το εισιτήριο για να ανανεώσει την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας, αλλά και να μην γίνει αυτό, ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος θα εκτοξεύσει την προπονητική του καριέρα.

Με κάθε τρόπο δείχνει πόσο πιστεύει ότι θα καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του ΑΠΟΕΛ και θα οδηγήσει την ομάδα στην υλοποίηση των στόχων της. Είναι άνθρωπος με όρεξη και μεγάλες φιλοδοξίες και παρά το ότι αναγνωρίζει ότι η ομάδα έχει αδυναμίες σε κάποιους τομείς ελπίζει ότι από τη στιγμή που η κατάσταση παραμένει στα πόδια της δικής του ομάδας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο φινάλε η καρδιά του πρωταθλητή.

 

Κώστας Παναγιώτου sportfm

Previous post

Ίδια τα δεδoμένα

Next post

Η αλήθεια των αριθμών: Μπροστά βάζει και πίσω μπάζει