Τα ΜΜΕ για 'μας

Χρειάζεται και τον… έξυπνο Φινκ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τόρστεν Φινκ αντικαθιστά νωρίς παίκτη του που φλερτάρει με την αποβολή. Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται και την εξυπνάδα του προπονητή του σε τέτοιες περιπτώσεις για να στεφθεί πρωταθλητής!

Ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Λάνιγκ από το 32′, καθώς ήδη είχε “κιτρινιστεί” και η νευρικότητά του έδειχνε πως η δεύτερη κίτρινη ήταν ένα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο στα επόμενα λεπτά. Ο Φινκ δεν περίμενε καν το ημίχρονο. Τον αντικατέστησε στο ημίωρο με τον Βινίσιους.

Σ’ αυτή την απόφαση του Φινκ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με βαθμολογικό όφελος από το “Παπαδόπουλος”. Δεν ήταν μόνο η αντίδρασή του στα γκολ της Ανόρθωσης, η άρνησή του να χάσει από την ομάδα της Αμμοχώστου, οι ευκαιρίες που δημιούργησε και τα δοκάρια που είχε, η μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να δραπετεύσει με το “διπλό”. Το ότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε όφελος στο “Παπαδόπουλος” οφείλεται αρχικά στην απόφαση του Φινκ να αντικαταστήσει τον Λάνιγκ… πριν αποβληθεί, αφού προς τα εκεί… το πήγαινε ο συμπατριώτης του. Με αριθμητικό μειονέκτημα, όλα τα παραπάνω (ευκαιρίες, δοκάρια, φάση στις καθυστερήσεις) δεν θα ήταν εξίσου πιθανά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φινκ προστατεύει την ομάδα του με μία τέτοια αλλαγή. Το είχε κάνει και με τον Καρλάο, όταν επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του τον Φεβρουάριο έψαχνε να βρει τον καλό εαυτό του και ήταν αρκετά νευρικός. Στο ντέρμπι με την Ομόνοια (28/02) ο Φινκ είχε αντικαταστήσει τον Καρλάο από το 52′, καθώς είχε “κιτρινιστεί” από το 29′ και φλέρταρε με τη δεύτερη κάρτα.

Για να κατακτηθεί ένας τίτλος απαιτούνται πολλά. Ένα από τα βασικά που προαπαιτούμενα είναι ένα έξυπνος προπονητής που να γνωρίζει πώς και πότε πρέπει να προστατεύσει την ομάδα του. Ο ΑΠΟΕΛ τον έχει…

balla

Previous post

Γι’ αυτό είναι «αφεντικό»

Next post

Πορτοκαλί συναγερμός