Ποδοσφαιρο

Φυσιολογικό ή όχι;

Ταλαιπωρήθηκε και ακόμη ταλαιπωρείται φέτος το ΑΠΟΕΛ από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών κάθε εβδομάδα. Από τη μία οι τραυματισμοί και από την άλλη οι τιμωρίες λόγω καρτών.

Ακόμη και τώρα που το ιατρικό δελτίο έχει σχεδόν αδειάσει το απουσιολόγιο είναι γεμάτο, συνέπεια των τιμωριών από κίτρινες και κόκκινες κάρτες, με αποτέλεσμα η τεχνική ηγεσία να στερείται σημαντικών επιλογών σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο του φετινού πρωταθλήματος.

Καρλάο, Σέρτζιο, Ντε Βινσέντι και Μοράις οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ερμή. Με εξαίρεση τον Σέρτζιο οι άλλοι τρεις θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας για δεύτερη φορά το φετινό πρωτάθλημα, ενώ άλλοι εφτά ποδοσφαιριστές είναι στο όριο και κινδυνεύουν με τιμωρία!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί λοιπόν απ’ εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι οι Λάνιγκ, Ρίισε, Πάρντο, Εφραίμ και Αρτυματάς, οι οποίοι έχουν δεχθεί από τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ στο όριο βρίσκεται και πάλι ο Κακά με πέντε κίτρινες.

Το πρόβλημα ειδικά στην άμυνα μεγαλώνει, αν υπολογιστούν και οι έξι κίτρινες μέχρι τώρα του Αμορίν αλλά και οι τρεις για τον Καρλάο, ο οποίος κινδυνέυει εκ νέου με τιμωρία, αφού η δεύτερη που αντίκρισε στον αγώνα με την ΑΕΚ διαγράφεται, έχοντας μετατραπεί σε κόκκινη η οποία του στοίχισε τόσο την αποβολή στο συγκεκριμένο αγώνα, όσο και τη συμμετοχή στην επόμενη αγωνιστική.

Συνολικά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ μετρά 64 κίτρινες κάρτες, ενώ τρεις φορές ποδοσφαιριστές του αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα! Αριθμός μεγάλος για το ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με προηγούμενα πρωταθλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι 67 συνολικά κίτρινες στο περσινό πρωτάθλημα σε 36 αγωνιστικές, με μέσο όρο δηλαδή 1,86 κίτρινες ανά παιγνίδι. Τη στιγμή που φέτος, σε πρωτάθλημα 32 αγωνιστικών, το ΑΠΟΕΛ έχει σχεδόν τον ίδιο αριθμό καρτών, 64 σε 26 μέχρι στιγμής αγώνες. Ποσοστό δηλαδή, πολύ πιο ψηλό, με 2,4 κίτρινες σε κάθε αγώνα!

Θέμα συζήτησης, ειδικά τον τελευταίο καιρό, η ευκολία με την οποία οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δέχονται κάρτες, με συνέπεια τις πολλές τιμωρίες – απουσίες ποδοσφαιριστών. Σε μεγάλο βαθμό, το φαινόμενο αυτό αποτελεί στοιχείο κριτικής, αφού συνδέεται με το θέμα αγωνιστικής πειθαρχίας.

Δύσκολο βέβαια να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση, αφού θα πρέπει να αξιολογηθεί η κάθε μια περίπτωση κίτρινης κάρτας ξεχωριστά. Πιο αρμόδιος βέβαια να απαντήσει είναι ο προπονητής της ομάδας.

Ο Τόρστεν Φινκ έχει τη δική του εξήγηση για τις πολλές κίτρινες κάρτες που δέχονται οι ποδοσφαιριστές του και ξεκάθαρα τοποθετείται στη κριτική περί αγωνιστικής απειθαρχίας, στο διάστημα της δικής του παρουσίας στον «Αρχάγγελο».

Είναι μόνο μία από τις πολλές και σημαντικές τοποθετήσεις του, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τρεις μήνες παρουσίας στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ. Όλα αυτά την ερχόμενη Κυριακή στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και στο αθλητικό της περιοδικό «ΚSports».

24sports.com.cy

Previous post

Από «φευγάτος», στην παραμονή!

Next post

Διευκρίνηση για αλλαγή ώρας έναρξης