Ποδοσφαιρο

ΓΣΖ εκτός και αν…

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των δύο διαγωνιζομένων ομάδων στον τελικό του κυπέλλου CocaCola και της ΚΟΠ θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες για το ραντεβού της 20ης Μαΐου.

Σημαντικότερο θέμα της σύσκεψης θα είναι η έδρα του τελικού που μπορεί να καθορίζεται από την προκήρυξη της διοργάνωσης, όμως δίνεται η δυνατότητα στα δύο σωματεία να αποφασίσουν διαφορετικά.

Στην προκειμένη περίπτωση από τη στιγμή που στον τελικό βρίσκονται το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ, ομάδες από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό αντίστοιχα, η προκήρυξη αναφέρει ότι ο τελικός θα γίνει στο ΓΣΖ, εκτός και αν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Με τα δεδομένα πάντως που επικρατούν δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να ανατραπεί το σκηνικό από τη στιγμή που η ΑΕΛ είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός στο ΓΣΠ. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι θα έχουμε τον φετινό τελικό να διεξάγεται στο ΓΣΖ αφού δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες ανατροπής για να διεξαχθεί ο τελικός στο ΓΣΠ.

Όσον αφορά τον διαιτητή του τελικού, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι Κύπριος όπως και στην περσινή χρονιά όπου είχε οριστεί στον τελικό μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ερμή ο Χρίστος Νικολαΐδης.

Το ΑΠΟΕΛ δίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παρών του στον τελικό και φιλοδοξεί και φέτος να έχει την ίδια κατάληξη η χρονιά και να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ΑΕΛ αγωνίστηκε στον τελικό της περιόδου 2012-2013 όπου είχε χάσει από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Για να φτάσει στον τελικό το ΑΠΟΕΛ απέκλεισε κατά σειρά τον Ολυμπιακό με δύο νίκες 1-0 στο Μακάρειο και 3-0 στο ΓΣΠ, την Ανόρθωση 0-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και νίκη 2-0 στο ΓΣΠ και την Ομόνοια με νίκη 3-0 στον πρώτο αγώνα και με το χθεσινό 0-0.

Η ΑΕΛ έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τον Εθνικό με νίκη 1-0 στον πρώτο αγώνα και ισοπαλία 2-2 στον επαναληπτικό, τον Ερμή με νίκη 1-0 στον πρώτο αγώνα και ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό και την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες 2-2 στο ΓΣΖ και 1-1 στο Τσίρειο.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ θα αναμετρηθούν στον τελικό μετά από 36 χρόνια.

 

Κώστας Παναγιώτου sport-fm.com.cy

Previous post

Οι... ανορθογραφίες και ο Πάρντο

Next post

Ένας συν πέντε τελικοί!