Τα ΜΜΕ για 'μας

Το νου σας κύριοι…

Ασφαλώς και το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ για πρόκριση στον τελικό. Από μόνο του όμως δεν αρκεί!

Υπάρχουν άλλα 90 λεπτά ενός ντέρμπι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, γι’ αυτό και απαιτείται σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία προκειμένου να υλοποιηθεί χωρίς απρόοπτα ο στόχος της πρόκρισης.

Ναι, η νίκη με το καθαρό 3-0 στον πρώτο αγώνα έκανε πολύ πιο εύκολη την αποστολή του σημερινού επαναληπτικού, αρκεί με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία να προσεγγίσουν και τον απογευματινό αγώνα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

Πρόκειται για ένα ντέρμπι με ιδιαιτερότητες και πολλά έχουν δει τα μάτια μας στην προϊστορία τόσων χρόνων στις αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας. Φυσιολογικά το ΑΠΟΕΛ, με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρείται η πρώτη ομάδα του φετινού τελικού και από τη δική του αγωνιστική συμπεριφορά σήμερα εξαρτώνται τα πάντα όποια και να είναι η προσπάθεια του αντιπάλου.

Πιο απλά για να ανατραπεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, για να χάσει το ΑΠΟΕΛ την πρόκριση από μια ομάδα η οποία εδώ και δύο χρόνια δεν έχει σημειώσει νίκη στα μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι, θα πρέπει οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ να το επιτρέψουν.

Ζητούμενο ωστόσο, να μην κινδυνεύσει ο στόχος της πρόκρισης. Έχει κατ’ επανάληψη λεχθεί, κυρίως από τον Τόρστεν Φινκ, πως η αγωνιστική παρουσία, είτε στο κύπελλο, είτε στο πρωτάθλημα, επηρεάζει την κοινή προσπάθεια για κατάκτηση και των δύο τίτλων.

Έτσι λειτούργησε θετικά για την πορεία στο πρωτάθλημα η νίκη στον πρώτο ημιτελικό, έτσι θα πρέπει να επιδράσει και τώρα μια καλή εμφάνιση σήμερα και μια άνετη πρόκριση, ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Πολλά τα ερωτηματικά για τις επιλογές σήμερα του Γερμανού τεχνικού, με βάση και τις απουσίες των τιμωρημένων Καρλάο και Ντε Βινσέντι, αλλά και τη μη συμπερίληψη στην αποστολή για λόγους ξεκούρασης και προστασίας των Ρίισε και Ναφίου.

Πολύ πιθανό να επιλεγεί ο Χιώτης στη θέση του τερματοφύλακα, ο Αντωνιάδης αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ρίισε, ενώ μάλλον επιστρέφει ο Σέρτζιο στο δξί άκρο της άμυνας. Αμορίν και Κακά για άλλη μια φορά θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ πολλές επιλογές υπάρχουν μεσοεπιθετικά.

Λάνιγκ, Μοράις, Βινίσους και Γκόμες για δύο από τις θέσεις στη μεσαία γραμμή, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ, Αλεξάνδρου και Αλωνεύτης για άλλες δύο στα άκρα, ενώ μαζί με τον Τζιμπούρ στην επίθεση λογικά θα βρεθεί ο Σιέρινταν.

Όλα αυτά πάντα με την επιφύλαξη των όποιων σκέψεων του Τόρστεν Φινκ. Όποια και να είναι η επιλογή του Γερμανού τεχνικού, ο στόχος δεν αλλάζει.

Σοβαρότητα κυρίως, πάθος, αποφασιστικότητα και ούτε ίχνος υποτίμησης. Έτσι θα… τελειώσει η δουλειά χωρίς απρόοπτα, μόνο έτσι από αύριο το ΑΠΟΕΛ θα έχει να ασχολείται με τον επόμενο (δύσκολο) αγώνα πρωταθλήματος…

24sports.com.cy

Previous post

Γι' αυτό ξέσπασε!

Next post

Κεφάλαιο